Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Mijn vriendin heeft een ongelovig vriendje'

4 augustus 2016 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes en beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma's van BEAMers over seks, relaties en vriendschap aan jou voor, zodat jij je tips kunt delen.

Nadine (17): “Mijn vriendin heeft een vriendje, maar hij is niet gelovig. Het is niet zo dat ik dat nou per se heel erg vind, maar hij is gewoon geen goede jongen. Mijn vriendin is tot over haar oren verliefd en ze heeft ook al seks met hem gehad. Dat wilde hij graag. Ze denkt dat hij de ware is, maar hij doet altijd gemeen en wil alleen maar ’s avonds afspreken. Ik wil haar alleen niet kwetsen door te zeggen dat ik vind dat ze het uit moet maken. Wat moet ik doen?”

Nicolette:
“Ik denk dat je er met haar over moet praten. Vragen of ze echt zeker weet dat hij de ware is. Probeer daarna uit te leggen waarom hij volgens jou gewoon niet geschikt is.”

Martine:
“Je vriendin ziet alles door een roze bril nu, dat is wel duidelijk. Zeggen dat je vindt dat ze het uit moet maken, gaat iets te ver. Je kunt wel voorzichtig aankaarten dat je het een beetje raar vindt dat hij alleen ’s avonds wil afspreken. Je kunt ook vertellen dat je dit gedrag van hem een tikkeltje overdreven vindt, of zoiets. Zeg het alleen wel voorzichtig, want zo zal ze dan niet snel denken ‘Mijn vriendin zegt dit alleen omdat ze jaloers is’. Als je het voorzichtig brengt zal ze er wel over nadenken. Gewoon even aankaarten op een vriendschappelijke manier, zodat ze begrijpt dat je het niet vervelend bedoelt. Succes!”

Kimberly:
“Dit komt mij echt heel erg bekend voor. Mijn vriendin heeft ook een ongelovig vriendje. Ze hebben nog geen seks gehad, maar ze is wel tot de conclusie gekomen dat ze haar vriendje een jaar geeft om God wel te leren kennen, en anders maakt ze het uit… Anders wordt de relatie te moeilijk, vind zij. Ik vind dat je tegen je vriendin moet zeggen dat het heel moeilijk wordt als je vriend niet christelijk is. Het geloof wordt zo heel erg op de proef gesteld. En je zou kunnen zeggen dat het misschien slim is om verder te zoeken. God heeft een plan met jou en er is sowieso een christelijke jongen voor haar.” Wat zou jij Nadine aanraden?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡