Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Mijn vader was dronken en wilde mijn juf zoenen”

9 december 2018 · Leestijd 2 min

Ouders, je kan niet met en niet zonder ze. Soms wil je echt even onder een steen kruipen als zij bij je in de buurt zijn. Deze jongeren vertellen hun beschamende ouder-verhalen.

Mijn vader de stadsgek

“Mijn vader gedraagt zich veel jonger dan hij is, alsof hij in de jaren ’80 leeft. Als een hippie zet hij dan keiharde muziek aan in de auto, van die vage rockbands. En om het nog erger te maken: hij gebruikt tegenwoordig ook woorden als fakka en osso. Vervolgens kan ik aan mijn vrienden uitleggen dat mijn vader de stadsgek is. En dan mijn moeder, die draagt soms de raarste kledingcombinaties. En als mijn vrienden er zijn, gaat ze heel trots al haar nieuw geleerde jongerenwoorden bij ze voorleggen. Dan kan ik spontaan door de grond zakken.”

Streng met visite

“Mijn vader kan heel kwaad worden en streng doen tegen mijn jongere broertje en zusje waar heel de familie bij is. Terwijl het dan veel rustiger had gekund, maar hij gaat dan schreeuwen waar iedereen bij is."

Doe even normaal

“Mijn vader organiseert veel activiteiten bij ons op school en meestal iets te enthousiast. Hij is veel te vrolijk en stelt rare vragen aan klasgenoten, veel mensen vinden hem vreemd. Af en toe denk ik; doe nou even normaal!”

Vrienden maken

“Soms zijn mijn ouders echt beschamend, als mijn moeder leuk wil doen voor vrienden die langskomen. Ik herken haar dan soms helemaal niet meer terug.”

Zoenen met de juf

“Ik gaf een keer een feestje in groep 8, mijn vader was dronken en ging hij met mijn juf dansen. Hij zoende haar zelfs bijna! Ik schaamde me echt kapot!”

Bloemetjes en bijtjes

“Lekker beschamend als je vriendje over de vloer komt en je ouders gaan hem alles over bloemetjes en bijtjes uitleggen. Veeg mij maar op.."

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡