Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix: "Mijn geloof ging leven toen mijn zus stierf"

21 december 2016 · Leestijd 3 min

Beatrix (21) koos 4 jaar geleden voor Jezus. Dit deed ze niet tijdens een inspirerende kerkdienst of na het zien van een wonder, dit deed ze toen ze haar zus Ellane voor haar ogen zag overlijden. “Ik wist niet of en waarom God dit deed, maar ik wist wel zeker dat God me vasthield.”

“Ik ben geboren op Aruba, waar mijn Filipijnse ouders werkten. Op mijn 2e kwamen we naar Nederland en gingen we in Rotterdam wonen. Op de Filipijnen is vrijwel iedereen Katholiek en mijn ouders hebben me ook zo opgevoed. Ik geloofde in Jezus, maar ik hield me niet zo bezig met het geloof. Ik maakte liever zelf plannen voor mijn leven zonder dat ik God daarin betrok.”

“Mijn zus Ellane was 20, studeerde in die tijd rechten en kwam elke dag met enthousiaste verhalen thuis. Ze vond het helemaal geweldig. Ik had er eerst niets mee, maar door haar enthousiasme werd ik aangestoken om me ook in het recht te gaan verdiepen. Nu zit ik in het vierde jaar van HBO rechten en ben ik zelfs benoemd tot Rechtspraak Reporter. Dit houdt in dat ik met 23 andere jongeren vlog en blog om de Rechtspraak interessanter en begrijpelijker te maken.”

Ik heb u nodig
“Ik wil doorzetten wat mijn zus in haar studie begonnen is. Ik mis haar ontzettend en ook al is het 4 jaar geleden, ik kan me nog steeds duidelijk herinneren hoe ze stierf. Ze had al 4 of 5 dagen koorts, maar de artsen zeiden dat het niets ernstig was. ’s Nachts riep mijn moeder opeens dat ik de ambulance moest bellen, want Ellane kreeg geen adem. Ze werd helemaal bleek en toen we bij het ziekenhuis arriveerden, was ze al gestikt. Het kwam ontzettend onverwacht. Het vreemde was dat ik op het moment dat ik zag dat mijn zus was overleden dacht: ‘Ik heb God nodig.’ Ik was niet boos, ik twijfelde niet, ik dacht alleen: ‘Ik heb U nodig. Zonder U kan ik dit niet aan.”

“Vanaf het moment dat mijn zus is gestorven, is mijn geloof meer gaan leven. Ik bid meer en betrek God meer bij mijn dagelijkse leven. Ik had veel moeite met school, maar sinds ik God mijn leven laat leiden, verdwijnt de angst om te falen. Ook zie ik God terug in mijn rechtenstudie. God is rechtvaardig en ons rechtssysteem in Nederland probeert dit eigenlijk gewoon in het klein na te doen.” 

“Ik mis mijn zus, ik ben nu enigst kind. Gelukkig zijn er veel vrienden en mensen uit de kerk die voor ons klaar staan. Mijn vriendinnen zeggen: ‘Als je wilt huilen, lekker doen!’ Toch ben ik ook heel dankbaar dat God me zo zegent. Hij is mijn Herder en de laatste jaren leer ik steeds meer op Hem vertrouwen.”

Weet jij wanneer je voor Jezus koos? Wij zijn benieuwd naar je verhaal. Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de volgende in deze rubriek.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡