Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Mijn baas had seksdates op kantoor"

28 april 2018 · Leestijd 5 min

Nathan moest tijdens zijn stage whisky halen voor zijn baas en kon fluiten naar begeleiding. Op een dag kreeg hij zomaar een middag vrij omdat zijn baas een seksdate had – bleek achteraf. Over horrorstages gesproken…

Last minute stage

“In het derde jaar van mijn studie media development zou ik stage gaan lopen bij een bedrijfje bij mij in de buurt. Alles was geregeld en ik zou op een maandag beginnen. De donderdag ervoor kreeg ik te horen dat ze geen werk voor me hadden. Ik moest supersnel op zoek naar een nieuwe stage. Gelukkig kon ik bij een ander internetmarketingbedrijfje in de buurt terecht. De baas van het bedrijf zei dat hij niet deed aan stagevergoeding, omdat hij dan zoveel belasting moest afdragen. Ik zou achteraf een ruime compensatie aan bonnen krijgen, beloofde hij. Ik was al lang blij dat ik zo last minute een stage had gevonden."

“Mijn baas communiceerde nogal slecht. Mijn stage begon om 9 uur en mijn baas had de sleutel van ons pand. Het kwam twee of drie keer per maand voor dat ik anderhalf tot twee uur in het halletje voor ons kantoor moest wachten, omdat mijn baas er gewoon nog niet was. Als hij dan eindelijk arriveerde, zei hij doodleuk ‘goedemorgen’, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ik als achttienjarige durfde er niks van te zeggen.”

Whisky halen

“De directeur zat in zware huwelijksproblemen, waar hij uitgebreid over vertelde op het werk. Hij vertelde wat zijn vrouw allemaal verkeerd deed en hoe ze ruzie hadden. Het kwam weleens voor dat hij in het weekend niet naar huis ging, maar op kantoor bleef slapen. Hij gaf mij wat geld en vroeg of ik whisky wilde halen bij de slijterij. Op maandagochtend zag ik de lege drankflessen op zijn bureau staan. Achteraf denk ik wel: waarom deed ik dat? Ik vind het nu beschamend, maar op dat moment was ik vooral overrompeld.”

“Ik werkte tijdens mijn stage heel zelfstandig, mijn baas begeleidde mij niet en ik kon niet bij hem terecht met vragen. Ik had vrij veel kennis toen ik met mijn opleiding begon, dus het lukte me allemaal prima. Als stagiair was ik verantwoordelijk voor ongeveer de helft van alle opdrachten van het bedrijf. Mijn baas was heel tevreden over mij, dat maakte dat ik het allemaal wel vol kon houden.”

Ik vind het nu beschamend, maar op dat moment was ik vooral overrompeld

Seksdates op kantoor

“Op een middag mocht ik zomaar vroeg naar huis. Er stonden geen afspraken in de agenda van mijn baas. Op dat moment kwam er een vrouw langs die nogal schaars gekleed was. Na mijn stage bleek dat hij vreemdging en seksdates met die vrouw had. Ik hoorde van een studiegenootje, die voor mij stage had gelopen bij dit bedrijf, dat hij porno op de computer van mijn baas had gevonden. Toen mijn studiegenoot hem daarmee confronteerde, zei hij: ‘Oh, dat hoort daar niet, gooi er maar af’.”

“Achteraf zie ik steeds meer in hoeveel vreemde dingen ik eigenlijk heb meegemaakt tijdens deze stage. Ik durfde er tijdens mijn stage niets van te zeggen, omdat ik bang was dat ik mijn stagevergoeding zou mislopen. Die vergoeding bleek eenmalig een VVV-bon ter waarde van 50 euro en een pen met het logo van het bedrijf te zijn. Ik heb aangegeven dat ik het veel te weinig vond, maar mijn baas zei dat hij dit aan alle stagiairs gaf.”

Zwarte lijst

“Ik ben een nuchter persoon, dus heb gelukkig niet veel last gehad van de hele ervaring. Ik heb er veel van geleerd. Op de werkvloer gaan dingen niet altijd zoals ze horen te gaan. Ik zou nu veel alerter zijn en niet zomaar alles doen wat een leidinggevende vraagt; zeker niet als het niet werk-gerelateerd is. Achteraf heb ik de situatie uitgelegd aan mijn school en heb ik een officiële klacht ingediend bij de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, red.). Daardoor staat het bedrijfje nu op de zwarte lijst en kan niemand er meer stagelopen. Ook al had ik een nare stage, ik ben blij dat ik andere studenten deze ervaring bespaar.”

*Wegens privacyredenen is de naam van de hoofdpersoon aangepast.


Herken jij dit en ben je benieuwd naar de rechten die je hebt als stagiair? Je leest het hier
Ook Emma had een absolute horrorstage, lees haar verhaal hier.

Heb jij ook een verschrikkelijke, bizarre, dramatische stage achter de rug? Laat het ons weten! Mail ons op Stuur een mail naar beamredactie@eo.nl of app ons (06-83673700)!

Geschreven door

Charlotte van Egmond

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡