Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Met 34 graden verplicht een lange broek... welkom op het Calvijn College

22 juni 2017 Leestijd 2 min

Sinds gisteren is er een handtekeningenactie van start gegaan op het Calvijn College. Dit alles rond het thema korte broeken. De jongens van deze school, waaronder Jonard, moeten met dit extreem warme weer een lange broek aan, en dat is echt geen pretje. Daarom vragen ze via deze weg aandacht voor het probleem. BEAM sprak met Jonard.

Wie zijn jullie? Hoe kwamen jullie bij dit idee?

Wij zijn leerlingen uit VWO 4. Wij zijn volgens de schoolregels verplicht een lange broek te dragen op school. Zeker met deze temperaturen is dat geen pretje. In de klassen-app borrelde de vraag op of we hier niet iets aan konden doen. Zodoende kwamen we bij de petitie uit. Vanwaar deze petitie?
Via deze weg proberen we aandacht te vragen voor deze kwestie. Ik wil echt duidelijk maken dat het geen petitie is tegen deze school of tegen andere reformatorische scholen, want er zijn ook andere reformatorische scholen waar de korte broek wel is toegestaan, maar het is een petitie tegen de regel over de korte broek. Hoelang zijn deze regels al van toepassing?
Vroeger werden er wel korte broeken gedragen, maar ik weet niet waarom dat veranderd is. En dat is ook al even geleden. Waarom kozen jullie voor een petitie? In plaats van de vraag rechtstreeks aan het bestuur te stellen?
Er zijn al genoeg pogingen gedaan om de regel aan te passen. Helaas is dit nog geen werkelijkheid. Het idee is om al deze digitale handtekeningen tijdens een gesprek aan te bieden aan het bestuur. Wat doen jullie als er niets mee gedaan wordt?
Dan accepteren wij dat, maar dan zijn wij, en heel veel anderen erg teleurgesteld...

Rok als oplossing?

afbeelding

Misschien is de oplossing van het probleem al wel in Frankrijk uitgevonden! In Nantes besloten de buschauffeurs zich tegen het langebroekenbeleid te verzetten door net als hun vrouwelijke collega's een rok te dragen. Hilarisch toch? Lees HIER het hele artikel.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕