Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Merveille: 'Dit jaar ben ik de grootste optimist die er bestaat.'

4 januari 2023 · Leestijd 2 min

“Nee Merv, geloof jij dat echt?”: de vraag die ik in 2022 minstens iedere maand te horen na het vertellen van een droom of wens. “Hoe denk je dat nou weer te behalen?”

"Sinds ik mij kan herinneren, maak ik aan het begin van ieder jaar een visionboard. Dat is zoiets waar je al je wensen en verwachtingen voor het nieuwe jaar op zet, zodat je daar de rest van het jaar aan kan werken. Dit helpt mij om mijn wensen niet alleen in mijn hoofd te hebben, maar ze ook te zien. Ik struin daarvoor tientallen magazines af, op zoek naar plaatsjes van bijzondere landen tot inspirerende quotes. Je kan het zo gek niet bedenken. Aan het einde van het jaar kijk ik erop terug om te zien of ik het ook echt behaald heb. Tegenwoordig zouden mensen het misschien benoemen als “manifesteren” maar ik noem het liever geloven.

In de bijbel lees ik dat geloof de zekerheid is dat de dingen die we verwachten, ook werkelijkheid zullen worden. Het is het bewijs van de dingen die we nog niet zien (Heb 11:1). Dus ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik mijn wensen voor mezelf beeldend maak en geloof, ik ze kan behalen. 

Maar ik hoor je al zeggen: “Kom op zeg, je moet toch wel een klein beetje realistisch blijven?” Dat is waar, maar realisme heeft mij tot nu toe niet ver gebracht. Als ik echt realistisch blijf, houd ik mezelf tegen om te doen wat ik écht wil. Als ik écht realistisch blijf, zou ik nooit mijn eerste solo trip hebben gemaakt en nu nog steeds dromen om dat ooit te doen. Dus waarom altijd maar realistisch blijven? Noem mij dan maar de grootste optimist die er bestaat. Want ook in het jaar 2023 zet ik geloven boven realisme. Ik hoop dat jij dat ook doet."

tempImageHfslVE

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡