Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Femke (19) biedt mentale hulp via Insta: “Ook voor jongeren is de coronacrisis stressvol"

31 maart 2020 · Leestijd 2 min

De studie van Femke (19) ligt door de coronacrisis grotendeels stil. Toch vindt ze het belangrijk om juist in deze lastige tijd wat te betekenen voor anderen. Daarom besloot ze samen met studiegenoten Lienke en Eline het Insta-account @schouderklopje op te richten.

“Door de coronacrisis heb ik nog amper colleges van mijn studie Social Work. Ook stages kunnen niet doorgaan. Ik ben niet het type dat van stilzitten houdt, dus besloot ik samen met twee studiegenoten om in actie te komen. We zien dat er in deze tijd veel aandacht is voor eenzame en kwetsbare ouderen. Logisch! Maar er zijn ook veel jongeren die het nu moeilijk hebben. Het nieuws brengt veel stress met zich mee, sociale activiteiten worden afgelast en er is veel onzekerheid. Om deze jongeren een luisterend oor te bieden en hen te inspireren, zijn we @schouderklopje gestart!”

Je doet het goed

“Op ons Instagram-account zullen we regelmatig dingen posten waarmee we elkaar door deze crisis helpen. We willen vanuit de kennis van onze studie jongeren tips en adviezen geven, maar ook een reëel beeld geven van deze gekke situatie. Je bent bijvoorbeeld niet de enige die zich verveelt of geen zin heeft om uit bed te gaan. Of de enige die het virus best spannend vindt. We willen graag met deze jongeren meedenken. En ze via dit account een schouderklopje geven, want ‘je doet het goed!’ We hopen dat onze volgers die boodschap meekrijgen!”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Je kunt Femke kennen van haar indrukwekkende getuigenis op de EO-Jongerendag 2018: 

“Ik ben niet mijn depressie en littekens. Ik ben gewoon Femke”

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡