Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mensen reizen duizenden kilometers voor deze nonstop kerkdienst!

16 februari 2023 · Leestijd 2 min

Op een universiteit in Amerika is er sinds vorige week woensdagavond een ononderbroken aanbiddingsdienst gaande. Nadat de gebruikelijke woensdagavonddienst voorbij was, bleef er een aantal studenten hangen om te bidden. Deze gingen niet meer weg en anderen kwamen terug: sindsdien is het niet meer stil geweest!

#AsburyRevival

Honderden video’s worden gedeeld op social media over deze zogenoemde ‘opwekking’. De hashtag Asbury Revival (genoemd naar de Asbury University, een universiteit in Wilmore, Kentucky) is viraal op TikTok. Sinds de start van de dienst wordt er 24 uur per dag gezongen en gebeden. Het bijzondere is dat het bijna altijd even druk blijkt te zijn: mensen reizen duizenden kilometers om onderdeel uit te maken van de dienst. Dankzij de posts op social media voelen mensen zich geroepen om op reis te gaan en zelf dit wonder te ervaren. Op dinsdagavond waren er meer dan drieduizend mensen te vinden in en rondom de zaal!

De setting is niet mooier dan dat het ‘normaal’ is in het auditorium (grote collegezaal) van de universiteit. Geen grote projectieschermen of andere high tech spullen; simpele houten stoeltjes en een groep muzikanten geven invulling aan deze dienst. Er is opgeroepen om aan de voet van het podium te bidden, en ook dit blijft continu doorgaan.

Tekst gaat door onder deze post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Geen religieuze hype

Het is niet de eerste keer dat er zo'n 'opwekking' ontstaat op deze school. In 1970 was de grootste ooit en die heeft 144 uur lang geduurd. De laatste was in 2006. In dit artikel van het Nederlands Dagblad kan je uitgebreider lezen hoe deze 'opwekkingen' ontstaan.

Tekst gaat door onder deze post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wanneer deze aanbidding zal stoppen? Dat weet niemand. “Er zijn geen showelementen aanwezig om de aanbidding op gang te houden,” zegt Peter Greig. Hij is grondlegger van de internationale gebedsorganisatie 24/7 prayer. “Dit is geen religieuze hype. Het gaat over Jezus!”

Als je op YouTube zoekt op ‘Revival: Asbury University Live’ kan je vanuit huis de dienst live meekijken.

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡