Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hilarisch: Mensen maken christelijke variant van de ‘satan shoe’

31 maart 2021 · Leestijd 3 min

De ‘satan shoe’ van Lil Nas X deed zowel christenen als niet-christenen achter de oren krabben. De kritiek van veel mensen is dat de schoenen het christelijk geloof aantasten, ook zouden er veel kinderen naar zijn muziek luisteren. Anderen zagen deze stunt als een aanleiding om hilarische alternatieven te bedenken.

Zo ziet de ‘satan shoe’ van Lil Nas X eruit. Hij is gemaakt door ‘MSCHF’, niet door Nike dus, zoals het logo doet geloven, en bevat verwijzingen naar de duivel. Er zijn 666 exemplaren gemaakt, bovenop de schoen en in het profiel van de zool is een pentagram (een symbool voor het satanisme) te vinden en er zit volgens de rapper een druppel mensenbloed in een luchtbel in de zool van de schoen. Lil Nas  maakt zich met deze controversiële stunt niet populair bij veel christenen, sommigen hebben zelfs een petitie aangemaakt tegen de schoenen. Bij Nike zijn ze ook niet blij met alle negatieve aandacht, zij hebben al bekendgemaakt dat ze Lil Nas X en MSCHF gaan aanklagen.

Christelijke meme-maker Taylor Ransom had een andere reactie. Hij zag de satan shoe voorbijkomen en maakte grappend een alternatief: de ‘Chick Fil-A shoe’. Chick-Fil-A is een fastfoodketen in de VS die er bekend om staat dat ze dicht zijn op zondag en daardoor immens populair onder christenen. Lil Nas zag de humor wel in van deze parodie en deelde een foto van de Chick-fil-A schoen op zijn Twitter. Taylor kreeg daardoor veel aandacht van Lil Nas-fans op zijn Instagram: “Dit had ik totaal niet verwacht! Ik wil dit moment nemen om je te vertellen dat Jezus van je houdt, wat je levensstijl ook is. En als er iemand is die je het gevoel heeft gegeven dat Hij je haat: dat spijt me."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dipsaus in je schoen

Christelijke rapper Derek Minor reageerde ook op de Chick-fil-A schoen en doet er nog een schepje bovenop. Hij kondigt grappend een samenwerking aan met Kanye West en claimt dat er in elke Chick-fil-A schoen een druppel dipsaus zit. Een verwijzing naar de druppel mensenbloed in de sneaker van Lil Nas.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook babylonbee.com, een christelijke ‘nieuwssite’, maakte een eigen versie. Ze kwamen met de ‘Jesus Nikes’: gemaakt door Kanye West natuurlijk! Misschien wel een stille hint naar de rapper om een christelijke tegenhanger op de markt te brengen…

afbeelding

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡