Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zeggen andere media over de EO-Jongerendag 2024! 🗞️

2 juni 2024 · Leestijd 3 min

We zijn er gewoon stil van: wat een fan-tas-ti-sche EO-Jongerendag was dit. Gelukkig zijn er allerlei (christelijke en niet christelijke) media die wel van alles te zeggen hebben over de EO-Jongerendag. Echt leuk om te lezen! Check hier wat ze ervan vonden:

Jeugdjournaal: 'Het geloof brengt al deze jongeren samen!'

Het Jeugdjournaal liep tijdens de EO-Jongerendag met een grote camera door de zaal, misschien heb je ze wel gezien! Ze hebben veel bezoekers geïnterviewd die prachtige dingen zeggen over hun geloof en het evenement. Ook komt EO-Jongerendagartiest Pjotr voorbij: "Vroeger voelde ik me als christen soms alleen, maar hier is dat heel anders!"

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

NOS Stories: 'Ik ben blij dat er een nieuwe Jongerenbijbel is!'

NOS Stories was ook aanwezig in Rotterdam en besloot een item te maken over de nieuwe Jongerenbijbel! Deze werd gepresenteerd op de EO-Jongerendag en is al door heel veel jongeren gekocht. (Ps: Heb je de BEAM-cover van deze Bijbel al gezien? Echt vet.) In de reacties onder de video van NOS Stories wordt enthousiast gereageerd, maar zie je ook dat veel jongeren niet snappen dat er opeens een nieuwe vertaling is. Als jij dat ook ingewikkeld vindt, lees dan even dit artikel over het ontstaan van de Bijbel. Hier ontdek je dat er niks nieuws is verzonnen, maar dat er goed naar de grondteksten (in Hebreeuws en Grieks) is gekeken en dat dit vertaald is naar een begrijpelijkere vorm van Nederlands.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nederlands Dagblad: 'De jongeren springen alle kanten op!'

Het Nederlands Dagblad is een krant die veel christenen in Nederland elke ochtend lezen. Op hun website geven ze een mooie samenvatting van de EO-Jongerendag en daarvoor hebben ze ook een aantal van jullie gesproken!

Jannik (15), Kasper (15) en Pieter (14) zijn vier uur onderweg geweest vanuit hun woonplaats in Groningen. ‘We zijn echte fanboys’, laat Jannik weten. Pieter is gekomen voor de ervaring van de muziek. ‘Ik wil de bas voelen.’ Hij staat als enige van de drie jongens op het ‘veld’, zoals het midden van de arena, waar geen stoelen staan, wordt genoemd. ‘Ik heb al lang genoeg gezeten in de bus.’ De andere twee jongens zitten op de tribune. ‘Daar kun je lekker zitten luisteren’, vindt Kasper.

Nederlands Dagblad over EO-Jongerendag

Het hele artikel lees je hier (je moet wel abbo hebben op het Nederlands Dagblad)

En nu jij

Vet om te lezen en kijken wat er over de EO-Jongerendag is gezegd, toch? Nu is het jouw beurt (tenminste, als je als bezoeker van de EO-Jongerendag aanwezig was). Wil jij onze enquête invullen? Met de hulp van jouw eerlijke antwoorden kunnen we een volgende EO-Jongerendag nog veel beter maken. Dankjewel!

Laat ons weten wat jij van de EO-Jongerendag 2024 vond (en win een BEAM trui)

Lees ook over:

Laat ons weten wat jij van de EO-Jongerendag 2024 vond (en win een BEAM trui)

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡