Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maurice vertelt op TikTok over Jezus en heeft al meer dan 30 miljoen (!) views

15 april 2020 · Leestijd 6 min

Maurice Dowell (21) woont in Oklahoma, Verenigde Staten en is sinds drie jaar actief op TikTok. Hij maakt filmpjes waarin zijn geloof in Jezus centraal staat. Door te bidden, te zingen en te lezen uit de Bijbel probeert hij het woord van God te verspreiden. Ondertussen heeft hij al twee miljoen volgers en rond de dertig miljoen views op TikTok. BEAM sprak hem en in een indrukwekkend interview vertelde hij over zijn geloof in Jezus. “God sprak in een droom tegen mij en vertelde me om Zijn woord te verspreiden via TikTok.”

afbeelding

“Ik ben opgegroeid met het christelijk geloof. Mijn ouders hebben al meer dan twintig jaar een eigen kerk en ik kon dus al van jongs af aan kennis maken met de Bijbel. Hierdoor kreeg ik een sterke basis in mijn geloof. Toen ik naar de middelbare school ging, was van die sterke basis weinig meer over. Ik gedroeg mij anders, deed dingen die ik nooit zou doen en probeerde iemand anders te zijn om erbij te horen. Diep van binnen voelde het verkeerd. Toen ik op een christelijk evenement geraakt werd door het verhaal van de spreker, ben ik veranderd. Hij vertelde dat ik mezelf moest zijn en dat ik geen masker moest dragen van iemand die ik niet was. Op die avond heb ik mijn hart aan Jezus gegeven en sindsdien ben ik Zijn woord gaan verspreiden.”

Wat de duivel gebruikt voor slechte dingen, gebruik ik voor iets goeds

“Drie jaar geleden heb ik - net als zo veel andere jongeren - TikTok geïnstalleerd op mijn telefoon. Rond die tijd kreeg ik een droom waarin God tegen mij sprak. Hij vertelde mij om Zijn woord te verspreiden via TikTok. Wat de duivel gebruikt om slechte dingen te verspreiden, kon ik gebruiken om Zijn liefde te laten zien. Die droom voelde zó echt dat ik sindsdien het woord van God verspreid via mijn eigen TikTok pagina. Social media wordt vaak gebruikt om te pesten of te intimideren, maar het kan ook een platform zijn om mensen te vertellen over God. Ik heb vroeger geleerd dat het beste wat je kan doen voor iemand die niet geloofd, is voor hem te bidden. Op TikTok bid ik vaak en hierdoor wil ik laten zien dat God er ook is voor jou. Misschien ken je Hem nog niet, maar weet dat Hij je al je hele leven kent.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“De verspreiding van Gods woord is voor mij heel erg logisch. Net zoals een goede film bevat de Bijbel ook fantastische verhalen. Als ik uit de bioscoop kom, wil ik iedereen overtuigen om naar die film te gaan. Zo is het ook met de verhalen uit de Bijbel. Ik vind ze indrukwekkend en ik wil andere mensen laten weten dat ze deze verhalen ook moeten lezen. Als ik kijk naar het verhaal van Noach dan zie ik een man die een boot moest bouwen van God, ondanks dat hij nog nooit een druppel regen had gezien. Toch vertrouwde hij op God en uiteindelijk bleek het allemaal te kloppen. Ik kreeg zo’n raar verzoek van God om filmpjes te maken op TikTok. Ook ik vertrouwde op Hem en mijn leven is sindsdien compleet veranderd.”

Ik snap dat het lastig is om jezelf te uiten als christen op social media

“Ik vind het belangrijk om mensen te helpen. Via mijn opleiding hoop ik ooit in een ziekenhuis te werken. Tijdens mijn studie kom ik al vaak terecht in situaties waarbij mijn hulp hard nodig is. Via TikTok wil ik mensen ook helpen door ze kennis te laten maken met Jezus. Ik doe dat graag op TikTok, omdat het een supercreatief platform is waarbij ik zonder enige schaamte mijn verhaal kan delen. Het gaat mij niet om het aantal volgers, de miljoenen views en de honderden reacties. Voor mij is het effect belangrijk: wie leert er iets over Jezus door mijn filmpjes en wie voelt zich misschien een stuk beter? Ik snap dat veel jongeren het lastig vinden om zichzelf te uiten als christen op social media. De reacties die je ongetwijfeld zult krijgen, zullen ook vaak negatief zijn. Ik krijg zulke reacties ook. Ik bid voor die mensen en leg hun vragen en opmerkingen neer bij God. Dat geeft mij rust, want ik weet dat zulke reacties niet in de weg mogen staan om over Zijn liefde te vertellen.”

Tips om uit een moeilijke periode te komen

“Als ik door negatieve berichten of twijfels in een moeilijke periode terecht kom, dan lees ik uit mijn gebedsboekje. Ik schrijf namelijk altijd mijn gebeden op. Hierdoor kan ik zien dat God mij altijd heeft geholpen in moeilijke tijden. Die God van toen is ook de God van nu en de God voor altijd. Als Hij mij toen heeft geholpen, dan doet Hij dat nu weer. Dat geeft mij altijd moed en kracht om door te gaan. Ik kan zien dat God mijn gebeden verhoort. Zo kwam ik een tijdje terug in aanraking met de christelijke film, I Still Believe. Die film gaat over een christelijke zanger die ondanks de tegenslagen die hij meemaakt toch blijft geloven in God. Ik bad tot God en vroeg hem of Hij ervoor kon zorgen dat mensen geraakt zouden worden door de film. Een maand later kreeg ik een uitnodiging om naar de filmpremière te gaan en heb ik zelf ervaren om Zijn liefde te verspreiden. In zulke kleine dingetjes zie ik Gods liefde terug en dat maakt mij dankbaar ik dat ik Hem ken.”

(De tekst gaat onder de foto verder) 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Tegen alle lezers van BEAM in Nederland wil ik zeggen: wees altijd jezelf. Probeer niet iemand anders te zijn. God heeft je gemaakt als uniek evenbeeld van Hem. Hij heeft je talenten gegeven om te vertellen over God. Zo heb ik het talent gekregen om te praten over Zijn liefde, maar iemand anders kan Zijn boodschap verspreiden door muziek of zang. Soms is het lastig om je mening over Jezus te delen met anderen. Daarvoor gebruik ik een spelletje wat ik geleerd heb op een christelijk evenement. Als je in gesprek raakt met iemand die je helemaal niet kent, probeer dan in de eerste dertig seconden van het gesprek te praten over Jezus. Ik doe dit nog steeds regelmatig en het is altijd weer een hele klus om binnen een korte tijd het gespreksonderwerp te veranderen. Ik hou van die uitdaging en hierdoor laat ik zien dat Jezus een belangrijke rol speelt in mijn leven. Op TikTok hoop ik die fantastische boodschap nog aan heel veel mensen te vertellen.”

Bekijk hier de TikTok pagina van Maurice! En wist je dat BEAM ook een eigen TikTok pagina heeft? Kijk onze filmpjes hier! 

Typhoon vertelde in De Wereld Draait Door over zijn ervaring toen God tegen hem sprak. “Ik hoorde daadwerkelijk een stem en dat was voor mij wel echt een redding”  Lees zijn verhaal hier! 

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡