Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Martijn: 'Wat heeft Alex nu weer gedaan?'

13 mei 2016 · Leestijd 3 min

Alex en Martijn zijn dikke vrienden. Ze maken veel lol met elkaar, maar er is ook genoeg ruimte voor serieuze gesprekken. Over het geloof bijvoorbeeld. Omdat Alex het zo bijzonder vindt dat Martijn altijd klaarstaat om van Jezus te getuigen en anderen te bemoedigen, nomineerde hij hem voor de titel 'BEAmer van het Jaar'. Aan BEAM vertelden Alex en Martijn meer over hun vriendschap:

Wie zijn jullie?
Alex:

 "Martijn is een jongeman, vriend en broeder die dichtbij God leeft. Hij is 18 jaar en woont vlakbij de zee in Katwijk. Hij zit samen met mij in het eindexamenjaar en hoopt na de zomer te starten met het EH-Basisjaar in Amersfoort. Martijn is oprecht, en houdt niet van schijnheiligheid."
Martijn: "Alex is een opgewekte, vrolijke jongen. Hij heeft altijd wel een aantal flauwe grapjes klaar. Soms is hij wat moeilijk te peilen en ben je hem een paar dagen kwijt. Vaak zit hij dan in de boeken gedoken of luistert hij een preek." Hoe kennen jullie elkaar?
Alex:
 "Op school hebben we elkaar leren kennen, we zaten bij elkaar in de klas. Vorig jaar ben ik gezakt voor mijn examen, waardoor we nu samen eindexamen doen én de kans kregen elkaar beter te leren kennen." Alex, waarom heb jij Martijn genomineerd?
Alex:
 "Martijn wil dichtbij Jezus blijven en Hem uitstralen in zijn omgeving. Als een echte vredestichter probeert hij mensen bij elkaar en bij Jezus te brengen. Martijn heeft acute lymfatische leukemie gehad en in die periode heeft hij God leren kennen. Hierdoor kan hij andere mensen zo goed bemoedigen. Hij gunt zichzelf te weinig aandacht en daarom heb ik hem opgegeven. Martijn mag weleens in de spotlights staan en deze award winnen!"
Martijn: "Ik dacht: 'wat heeft hij nu weer gedaan?'" Waar praten jullie met elkaar over?
Martijn:
 "Vooral over het geloof. Dat zijn de gesprekken die blijven hangen. We kramen ook veel onzin uit hoor, maar dat vergeten we al snel."
Alex: "We hebben nooit ruzie. Als Martijn in een lollige bui is, word ik weleens moe van hem, maar dat zorgt niet voor ruzie. Eerlijk gezegd denk ik dat omgekeerd Martijn ook weleens moe wordt van mijn grapjes…" Wat doen jullie samen?
Martijn:
 "Elkaar belachelijk maken en daar om lachen. We doen best veel dingen met elkaar, maar we zitten niet op elkaars lip."
Alex: "Gelukkig niet! We doen van alles samen, van ons wiskundehuiswerk tot de BEAM Challenge." Welk rol speelt het geloof in jullie vriendschap?
Martijn:
"Ik denk dat onze vriendschap ons helpt dicht bij God te blijven. We bemoedigen elkaar daarin en wijzen ook op elkaars fouten. Wat ons samenbindt is dat we met al onze zonden en fouten bij Jezus terechtkunnen. Hij heeft ervoor betaald en wij mogen bij hem schuilen. Het gaat niet om ons, maar om wat God doet door onze levens en vriendschappen heen. God is onze Vader en onze Schuilplaats."
Alex: "Amen." Bekijk HIER het filmpje waarin Martijn hoort dat hij is genomineerd voor de BEAM Awards! Stemmen kan HIER.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡