Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marthe (19) en haar vader, spreker Jurjen ten Brinke, praten openhartig met elkaar: “Ik bescherm mijn dochter graag!”

30 december 2020 · Leestijd 3 min

Ze hebben een bijzonder band samen, spreker Jurjen ten Brinke en zijn dochter Marthe. Jurjen heeft wat bedacht om die band te bevestigen. Voor de Eva gingen ze over die band in gesprek.

Jurjen: “We lijken in karakter sterk op elkaar. Ook zijn er bijzonderheden die ons verbinden. Zo zijn we beiden de oudsten thuis én het oudste kleinkind. Ook zijn we beiden jong tot geloof gekomen. Ik was zeventien en jij was twaalf toen je vroeg of je belijdenis mocht doen.”

Marthe: “En we zijn beiden avondmensen. Hier zittend op de bank zijn we niet naar boven te krijgen. Daar hebben we mama voor nodig.”

Surfen

Jurjen: “Wanneer wij elkaar voor het laatst écht gesproken hebben? Een paar weken geleden. Ik had voor mijn verjaardag van jou een surfles gekregen. Op de motor zijn we naar zee gegaan.”

Marthe: “Wij houden van kletsen en ook van dingen doen. Het was leuk om samen iets nieuws te proberen. Lig je voor de zoveelste keer van je surfboard en zwaai je al roepend ‘Help’ naar je vader.”

Jurjen: “Om daarna vis te eten en te worden aangevallen door een meeuw.”

Ring

Marthe woont nog bij haar ouders thuis in Amsterdam. De stad heeft ervoor gezorgd dat ze weinig christelijke vrienden om haar heeft. Ze ontmoet daardoor ook weinig christelijke jongens.

Jurjen: “Mijn vrouw en ik bidden dagelijks dat de juiste persoon in je leven mag komen. Je hebt natuurlijk nog tijd genoeg. Tot die tijd draag je mijn ring.”

Marthe: “De ring! Op mijn vijftiende nam jij mij op een avond mee naar het strand. Heel romantisch. Je had een brief geschreven en gaf mij een ring. Op mijn trouwdag zal ik mijn ring afdoen. Tot die tijd, en natuurlijk ook na die tijd, ben jij er voor mij en ben ik welkom, met welke jongen ik ook thuiskom. Het is een soort bondje tussen jou en je dochters.”

Jurjen: “Dat klopt. Jij was de eerste. Ik ben een vader die zijn dochters graag wil beschermen. In de goede zin van het woord. De ring is het symbool van de liefde. Jullie betekenen zoveel voor me, dat ik jullie die ring geef.”

BEELD: Eva

TEKST: Hilde Kooij

Lees het hele interview voor de Eva hier!

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡