Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marnixkerk in Vlissingen | “Er is voor jongeren een speciale bijbelstudiegroep”

1 maart 2019 · Leestijd 3 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of geniet jij van de rust, zit je gezellig met je familie en vrienden in de kerkbanken en legt de koster fluitend de collectezakken klaar? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Eugène (20) over de Marnixkerk in Vlissingen.

Info

Kerk: Marnixkerk

Leden: 500 mensen

Dienst: Elke zondag om 9:30 en 16:00 uur

Adres: Marnixplein 41, 4386 AA, Vlissingen

Waarom de Marnixkerk?

“Ik zit al sinds mijn geboorte in deze kerk. Af en toe ben ik wel eens een zondagje ergens anders, maar het grootste deel van de tijd ben ik gewoon in de Marnixkerk. Ik vind de kerk een hele fijne kerk om bij te horen. We zijn een hele hechte gemeente, het voelt als een thuis voor mij. Ik merk dat hoe meer ik betrokken ben bij de kerk, hoe meer de kerk betrokken is bij mij.”

Wat doe jij voor de kerk?

“Ik heb de verantwoordelijkheid voor de wekelijkse nieuwsbrief. Hier staan punten uit de preek in en vragen voor de kinderen die aansluiten op de preek. Ook staan er dank- en bidpunten. Iedere week zorg ik dat er een redacteur is voor de nieuwsbrief. Ook zorg ik ervoor dat de nieuwsbrief op zondag op papier uitgedeeld kan worden.

Af en toe leid ik ook de zangavond. Deze avonden draaien altijd om een thema. Als ik de avond moet leiden, bedenk ik een thema en zoek hier liederen bij uit. Deze avond gaat echt om het zingen, dus veel meer dan liederen hoef ik niet voor te bereiden.”

Hoe ziet de kerkdienst eruit?

“Onze diensten hebben allemaal een vaste liturgie. Elke week is de volgorde van de dienst eigenlijk hetzelfde. Zo beginnen en eindigen we altijd met het zingen van een psalm. Verder hebben we natuurlijk een preek, worden de 10 geboden of het belijdenisformulier voorgelezen en lezen we uit de Bijbel. De liederen zingen we onder begeleiding van het orgel.”

Wat is er voor jongeren te doen?

“Er is voor jongeren een speciale bijbelstudiegroep. Hier komen de jongeren samen en bespreken een onderwerp of een gedeelte uit de Bijbel. Er zijn in de Marnixkerk geen speciale kerkdiensten of preken voor jongeren. Wel is er af en toe een preekbespreking, waar je dan wel heen kan gaan.”

Met welk woord zou je de Marnixkerk omschrijven?

“Als ik de kerk met één woord zou moeten omschrijven zou dat verbonden zijn. We zijn verbonden in het bloed van Jezus en we zijn verbonden in de eenheid die we als gemeente zijn.

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡