Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marjon zette een blog op: “Ik stelde het uit omdat ik bang was voor negatieve reacties”

18 juni 2021 · Leestijd 4 min

Marjon (27) had al jaren de droom om een blog voor jonge vrouwen te beginnen, maar ze wist heel lang niet hoe. Na een eigen zoektocht en met hulp van organisatie ‘Jozua en Kaleb heeft ze die droom kunnen realiseren: “Een van de dingen die mij tegenhielden, was de mening van anderen”

“Tijdens mijn studie ben ik gaan het nadenken over wat het betekent om vrouw te zijn. Op het gebied van seksualiteit, single-zijn, weerbaarheid en relaties. Mijn eigen zoektocht bracht daarin veel vragen naar boven, voornamelijk hoe ik als jonge vrouw een gezond wereldbeeld én een gezonde identiteit ontwikkel. Ik las veel Amerikaanse christelijke blogs die vrij open spraken over bijvoorbeeld seksualiteit en  God, maar Nederlandse websites bleken er nog niet veel te zijn. Dus besloot ik om zelf een blog op te zetten, maar dat bleek nog een stuk moeilijker dan verwacht. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Wat zet je wel en niet op zo’n blog? Wat wil ik echt aan mensen meegeven, en hoe doe ik dat? Ik heb denk ik wel drie keer een poging gedaan en daarna heb ik het een tijdje opgegeven.“

Ik durfde niet door de angst voor afkeuring

“Op een gegeven moment kwam die droom zo sterk weer naar voren, en toevallig kwam ik toen bij Maurice terecht, ik ontdekte dat hij heel graag mensen wil helpen om hun dromen met God te ontdekken. Hij zou mij gaan helpen om te onderzoeken welke uitdagingen ik nog had. En dat waren er veel! Een van de dingen die mij tegenhielden, was de angst voor afkeuring. Ik wist dat, zodra ik mezelf zo open zo opstellen naar de wereld, mensen daar een mening over kunnen hebben. Ik zag er daardoor tegenop om mijzelf op de voorgrond te zetten en besefte ook dat deze droom mij dingen zou kosten. Maurice gaf net dat laatste duwtje in de rug om door te zetten. Door onze gesprekken ben ik meer gaan geloven in hoe groot God is en wat Hij met die droom allemaal kan doen! Al die tijd heeft Hij het verlangen in mij laten groeien, nu is het gelukt om die droom te realiseren en heb ik een eigen site gelanceerd!"

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Mijn moeder is een groot voorbeeld voor mij, zij heeft veel last van meerdere auto-immuunziektes zoals reuma, maar vertrouwt ondanks deze obstakels op God en staat sterk in het leven. Zij is voor mij een voorbeeld, omdat ze altijd blijft dromen. Ze is zelfs aan een opleiding begonnen op 57-jarige leeftijd. Zo wil ik met mijn blog ook een voorbeeld zijn. Ik zie dat er veel jongeren zijn die ook door ziekte of door andere omstandigheden noodgedwongen hun dromen en leven moeten aanpassen. Dan moet je echt mensen om je heen hebben die er voor je zijn die ook willen leren delen in jouw pijn. En opstaan! God bevestigde mijn droom op zoveel mooie manieren toen ik ermee aan de slag ging, ik moedig iedereen die een droom heeft aan om dat ook te doen, hoe groot of klein die ook is!”

Bij Jozua en Kaleb kun je terecht als jij jouw droom samen met God wil ontdekken. In het programma ‘de ontdekking’ kun je samen met een groepje van 3 tot 5 mensen samen optrekken om je droom te ontdekken en te realiseren!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡