Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marjolein (20) zit in een redenen tot dankbaarheid-appgroep: “Na drie jaar hadden we er 10.000”

5 februari 2021 · Leestijd 4 min

Door een artikel van BEAM in 2018 over een WhatsAppgroep waarin mensen 10.000 dankpunten naar elkaar stuurden, werd Marjolein (20) geïnspireerd. Ze besloot dat idee samen met een vriendin van haar op te pakken. Nog steeds stuurt ze samen met zeven anderen elke dag in die groepsapp waar ze dankbaar voor is. De 10.000 redenen hebben ze na zo'n drie jaar gehaald, maar ze gaan er gewoon mee door; op naar de 20.000 redenen tot dankbaarheid!

“Ik was op zoek naar een goed voornemen voor komend jaar en werd geïnspireerd door een artikel van BEAM. Dit artikel ging namelijk over mensen die een WhatsAppgroep waren gestart waarin ze 10.000 redenen naar elkaar stuurden waarom ze dankbaar waren. Ik vond dit een goed initiatief en vertelde een vriendin hierover. Ook zij was erg enthousiast."

Zo ben ik bewuster van mijn geloof en de plek van danken in mijn gebed

"We dachten dat het heel lang zou duren als we met twee mensen zoveel dankpunten moesten bedenken, dus besloten we nog een aantal anderen uit te nodigen. Nu zit ik in een groep met zeven mensen die ik ken en sturen we elke dag een aantal punten waar we dankbaar voor zijn.”

20.000 redenen

“We zijn begonnen in januari 2018 en hadden januari 2019 als doel gesteld. Eerst dachten we namelijk dat we in een jaar 10.000 redenen tot dankbaarheid konden bedenken. Dat bleek toch wat lastiger dan verwacht; we kwamen kortgeleden – drie jaar later, in februari – aan 10.000 dankpunten. We zijn ermee doorgegaan, omdat we merkten dat we er heel erg blij van werden. Daarom is het ons volgende doel om tot 20.000 dankpunten te komen met elkaar.”

Dankbaar voor een stukje chocola

“In het begin was iedereen erg enthousiast en werden er heel veel dankpunten ingestuurd. Dat werd na een tijdje iets minder, maar toch zie ik in de groep dat er elke dag genoeg dingen zijn waar we dankbaar voor zijn. Zo heb ik soms iets superleuks meegemaakt, of een verhaal gehoord van iemand waar ik enthousiast van werd. Al die dingen kan ik dan in die groep sturen."

Ik heb ontdekt dat er in mijn leven  zóveel mooie dingen kunnen gebeuren; allemaal door God gegeven!

"Op een ander moment moet ik wat harder nadenken over dingen waar ik dankbaar voor ben. Dan kunnen het ook hele kleine dingen zijn, zoals voor mijn moeder die me een stukje chocola brengt tijdens het studeren. Ook kan ik dankbaar zijn voor iets wat ik al eerder heb benoemd. Dat gooi ik dan gewoon opnieuw in de groep.”

Tekst gaat verder onder de foto

afbeelding

Wees dankbaar!

“Het is echt een aanrader voor iedereen om dit op te pakken. Dat hoeft niet per se door een groep in WhatsApp op te richten, maar kan ook door dagelijks een aantal dankpunten op te schrijven. Zelf vind ik het heel erg leuk om het samen met anderen te doen, omdat je elkaar kunt inspireren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster ben van mijn geloof, de plek van danken in mijn gebed en van wat er in mijn leven gebeurt. Daarnaast vind ik het heel tof dat ik hier altijd mijn enthousiasme kwijt kan. Bijvoorbeeld wanneer ik iets leuks heb meegemaakt.”

Door God gegeven

“Wat ik tof vind aan deze WhatsAppgroep is dat ik er elke dag bewust van ben dat er heel veel is om dankbaar voor te zijn. De groep helpt me om dagelijks op zoek te gaan naar de mooie dingen in het leven. Als ik door de app scrol zie ik letterlijk meer dan 10.000 redenen om dankbaar te zijn. Dat betekent dat er in mijn leven en dat van een ander zóveel mooie dingen kunnen gebeuren; allemaal door God gegeven!”

In het gebed van 79% van de respondenten van het BEAM gebedsonderzoek, heeft danken een plek. Deze en meer resultaten van dit onderzoek - ingevuld door ruim 1500 respondenten - lees je hier.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡