Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marit ging alleen naar de EOJD: "ik voelde me één met de andere 20.000 jongeren!"

25 september 2018 · Leestijd 3 min

Het blijft spannend om naar de EO-Jongerendag te gaan. Maar als je noodgedwongen alleen moet, komt er nog een eetlepel spanning bovenop. Het overkwam Marit (20) afgelopen jaar. De vriendin waar ze al vijf jaar mee ging, moest helaas werken. De kaartjes hadden ze al binnen, dus niet gaan was zonde van het geld. Dus toen zat er nog maar één ding op: alleen gaan.

Een appje naar BEAM

“Ik moest dus alleen. Het eerste wat door me heen schoot: ‘straks sta ik daar de hele dag alleen’. Dat vind ik geen ramp, maar het was niet de leukste oplossing. Dus ik stuurde een appje naar BEAM, want ik was vast niet de enige die alleen gaat. Dat klopte, want al snel zat ik (met toestemming) met 50 anderen in een groepsapp. Samen met een ander meisje beheerde ik de groep. Er werden kleinere groepjes op basis van regio’s gemaakt, zodat mensen met elkaar konden reizen. Van Groningen naar Arnhem is gezelliger als je met z’n vijven bent! De appgroep was voor mij niet de oplossing, want ik zocht mensen van mijn leeftijd. De beleving en behoefte van een twintigjarige zijn toch anders dan die van een zestienjarige... Maar de anderen hadden hier veel aan, dus dat was heel leuk om te lezen!” 

Alleen

“Tot die ochtend dacht ik dus dat ik alleen moest. Maar bij de bus kwam ik een meisje tegen en zij was ook alleen! We konden het goed met elkaar vinden, dus we besloten de dag samen door te brengen. Dat was erg gezellig!”

Het maakt niet uit met wie je staat

“In de avond was ik wel alleen, maar zeker niet eenzaam. Ik stond nog in de rij bij de McDonalds, toen mijn vriendin zei dat ze eigenlijk vooraan wilde staan bij het avondprogramma. Dat vond ik niet heel gek, want For King en Country speelde. Maar ik wilde eten, even andere prioriteiten hahaha. Ik zei dus tegen haar: joh, ga lekker!  Ik stond die avond dus alleen, maar ik voelde me één met de andere 20.000 jongeren! En geef toe, tijdens de worship maakt het niet uit met wie je staat, op dat moment draait het om jou en God.”

Koop gewoon een kaartje!

“Alleen naar de EOJD gaan was voor mij dus helemaal niet erg. Iedereen is heel open en je voelt je zó op je plek. Dus voor de mensen die nog niet alleen durven: koop gewoon een kaartje! Er zijn zoveel mensen die alleen gaan.”

Helaaaaas kan je nog geen kaartje kopen, maar zorg dat de grote dag al wel in je agenda staat: 25 mei 2019. EEEN houd onze YouTube aanstaande donderdag goed in de gaten, want we hebben heel belangrijk nieuws! 

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡