Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marie-Eline gaat in een klooster wonen: ‘Ik wist dat ik mijn hele leven aan God wilde wijden’

26 maart 2020 · Leestijd 3 min

Marie-Eline (22) woont in België, maar over een tijdje verhuist ze naar Italië. Daar gaat ze namelijk intrede doen in een klooster. Om eindelijk antwoord te geven op Gods roeping en haar persoonlijke verlangen.

“Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin en ging regelmatig mee met jongerenkampen. Elk kamp had ik weer een sterk verlangen naar God. Het gevoel dat ik dichter bij Hem wou zijn, maar na elk kamp verdween datzelfde gevoel ook weer. In 2018 was het anders. Ik kwam terug van een jongerenreis in de Filipijnen en op een of andere manier verdween het verlangen naar God niet, het werd alleen maar sterker. Ik voelde me heel erg aangetrokken tot God en wou de hele dag door bidden, Bijbellezen en luisteren naar zijn woord. Ook was er een tekst die telkens in mijn hoofd naar boven kwam. Het was een tekst uit Lukas 5 waarin Jezus tegen Petrus zegt dat hij een visser van mensen zou worden. Ik ervaarde dat God hierin ook iets tegen mij wilde zeggen. Ik wilde heel graag alles achter me laten om Jezus te volgen, maar ik wist niet hoe.”

Keuzes maken

“Nu ik wist dat ik mijn leven aan God wilde wijden, moest ik alleen nog uitzoeken hoe ik dat zou gaan doen. Ik ben vorig jaar bij een vriendin op bezoek geweest die in een klooster woont. Tot mijn verbazing waren er veel jonge mensen in het klooster waar mijn vriendin woonde. Die week heb ik veel gepraat met de zusters, ik vroeg aan hen hoe je erachter kun komen of God je roept om het klooster in te gaan. Ik ontdekte dat mijn verlangen precies overeenkwam met dat wat de zusters mij vertelden. En de enige die dat verlangen in me had kunnen leggen was God."

Intrede doen

"Ik vond het heel moeilijk om de knoop door te hakken, maar ik besefte dat ik mijn antwoord op Gods roepen niet langer uit moest stellen. Op 15 september 2019 heb ik definitief de keuze gemaakt om mijn hele leven aan God te geven. In april ga ik intreden bij De Dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matara in Italië."

Weten hoe Marie-Eline zich nu voelt? Lees het hele artikel bij Eva!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡