Ga naar submenu Ga naar zoekveld

MARC FLOOR over gillende meisjes en volle dm’s: ‘Ik kan nog niet wennen aan alle aandacht’

30 juni 2022 · Leestijd 4 min

Marc Floor (15) is inmiddels een begrip in christelijk Nederland. Als hij veertien jaar is, doet hij mee aan The Voice Kids. Een jaar later na zijn deelname maakt hij nog steeds muziek en neemt zijn bekendheid toe. In dit interview blikt hij terug op de EO-Jongerendag en vertelt hij hoe hij omgaat met gillende tienermeisjes en bomvolle DM’s: ”Ik moest zelfs een keer met vijf beveiligers backstage rennen”

Hoe kijk je terug op de EO-Jongerendag?

“Het was ge-wel-dig! Ik heb echt onwijs genoten. Het was voor mij tot nu toe mijn grootste optreden ooit, dus zenuwachtig was ik zeker. Ik heb dat niet vaak, maar omdat de EO-Jongerendag zo’n groot en geweldig event is, wilde ik het allemaal goed doen. Ik heb vooraf veel geoefend, teksten uit mijn hoofd geleerd en mezelf erop gewezen echt lol te hebben op het podium en te genieten. Nadat ik van het podium kwam, had ik een ongelofelijke adrenaline kick. Dat was echt tof.’’

Hoe reageerde je toen je werd gevraagd om op de EO-Jongerendag op te treden?

‘’Het was voor mij een droom die uitkwam. Het voelde alsof ik voor allemaal ‘familie’ (christenen) mocht optreden. Dat gaf een trots gevoel. Ik voelde mij daardoor ook meer op mijn gemak, dan dat ik op een ‘niet-christelijk’ podium zou staan. Puur omdat ik weet dat het een soort familie is en zij mij kennen.” 

Tienermeisjes staan in de rij voor je en gillen zodra ze je naam horen. Hoe ga je daarmee om?

‘’Dat is nu denk een klein vier maanden dat het er echt zo aan toe gaat en dat meer mensen mij ook kennen. Bij het christelijke event Opwekking was het ook heftig. Tijdens een optreden moest ik zelfs met vijf beveiligers backstage rennen, omdat er honderdtal meisjes mijn naam riepen en op mij afgerend kwamen. Het was echt niet normaal. Ik vond dat toen zo onwerkelijk, omdat ik nog nooit zoiets had meegemaakt. Aan de andere kant was het ondanks alles ook vet. Het is toch een teken dat ik het goed doe en een bevestiging dat mijn werk wordt gewaardeerd. Maar of alle aandacht went? Nee dat niet! Het is niet vanzelfsprekend dat alle 15-jarige artiesten dezelfde soort aandacht krijgen. Ik probeer mij niet zo erg te focussen op de fame, maar gewoon lekker te genieten van muziek maken. Alle dingen daaromheen zijn bijzaken.”

Maar hoe zit het met de berichten die je krijgt? Zitten je DM’s al helemaal vol?

“Ja, haha. Zoveel dat ik mijn zusje heb gevraagd dagelijks wat berichten te beantwoorden, omdat ik er anders gewoon geen tijd voor heb. Ik krijg bijvoorbeeld DM’s van meisjes die vragen of ik een verjaardag filmpje kan opnemen voor hun vriendin, complimenten over wat ik doe of meisjes die gewoon met mij willen praten. Het is dus heel fijn dat mijn zusje mij daarbij helpt.”

Tenslotte, als je terugkijkt naar hoe je begon, had je ooit gedacht dat je zó snel zou groeien?

“Nee absoluut niet. Ik droomde er wel van maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou zijn. Ik had eigenlijk voor ogen: ik ga gewoon lekker lowkey muziek maken en we zien het wel. Het leek daardoor alsof alles steeds beter en sneller ging. Ik heb nu ook een nieuwe single ‘Hé meester’, die gaat ook ontzettend hard. Ik zie het dus als allemaal zegeningen die ik ontvang.”

Bekijk hieronder de aftermovie van hoe Marc Floor de EO-Jongerendag heeft beleefd.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡