Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marc Floor brak door bij The Voice Kids: “God heeft mij deze stem gegeven”

23 april 2021 · Leestijd 4 min

Sinds zijn blind audition bij The Voice Kids staat het leven van Marc Floor (14) op z’n kop. Hij heeft er duizenden volgers bij op Instagram en er zijn zelfs fan-accounts ontstaan, maar zelf blijft hij er heel nuchter onder. “Door de nummers die ik zing wil ik Gods liefde uitstralen.”

Wie de auditie van Marc Floor heeft gezien, zal waarschijnlijk moeilijk geloven dat hij nog nooit zanglessen heeft gehad. Dat talent zagen zijn ouders ook al snel. “Toen ik vier was begon ik met pianolessen”, vertelt Marc Floor. “Ze zagen toen ik heel klein was al dat ik ritmegevoel had, omdat ik altijd aan het klappen en drummen was. De pianolessen vond ik superleuk en muziek maken werd steeds serieuzer. Ik ging drummen in de kerk en zelf steeds meer met muziek aan de slag. Naast muziek maken begon ik ook in de kerk te zingen en kreeg dan vaak complimenten over mijn stem. Zo is het balletje een beetje gaan rollen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Just a Million

Al experimenterent gaat Marc Floor aan de slag met het maken van covers en eigen liedjes. Een jaar geleden brengt hij zijn eerste liedje uit met zijn zusje Lize Marie: een plek voor jou en mij. Dit doen ze voor hun initiatief Just a Million waarmee ze 1 miljoen euro willen ophalen voor de mensen die het hardst worden getroffen door de corona crisis. Marc Floor: “Ik heb in mijn christelijke opvoeding altijd meegekregen dat je je naaste lief moet hebben en er voor een ander moet zijn. Ik zie dat als de hoofdregel in het christelijk geloof en dat hebben we als rode draad gekozen door het hele project.”

Christelijk tintje

Naast ‘Een plek voor jou en mij’ covert Marc Floor veel nummers. Als je op zijn YouTube-kanaal kijkt, zie je naast covers van grote hits, ook het nummer ‘Waymaker’ van Leeland. “Als christen ben ik kritisch op wat ik zing. Er zijn best wat nummers met grove teksten die ik bewust niet zing. Ik zing eerder nummers die voor niet-christenen wel bekend zijn, maar waar ik met mijn geloof achter sta. Voor mijn auditie bij The Voice zong ik het liedje ‘You Are The Reason’, wat je bijvoorbeeld ook zou kunnen interpreteren als een christelijk nummer. God heeft mij deze stem gegeven en als kind van Hem wil ik met die stem zoveel mogelijk mensen bereiken. Als dat met christelijke nummers is, dan is dat zo. Maar ik geloof dat het ook kan met het nummer dat ik zong tijdens the blind auditions.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Opeens bekend

Hoe ver Marc Floor zal komen met The Voice weten we nog niet, maar een groot bereik heeft hij nu al. Met 40.000 volgers op Instagram weet hij wel om te gaan. “Ik had er rekening mee gehouden dat ik er een paar volgers bij zou krijgen, maar zoveel had ik nooit verwacht. Ergens vind ik het alleen maar fijn, ik wil graag zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn stem. Niet voor mezelf, maar om Gods liefde uit te delen door vaker zo’n nummer als ‘Waymaker’ te delen. Hoe meer mensen het zien, hoe meer mensen iets over God te horen krijgen.”

Vorig jaar maakten wij een video met Marc Floor en Lize Marie waarbij ze door een ruilspel geld gingen ophalen voor een goed doel. Bekijk hem hier.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡