Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mag ik zeggen dat ik pedofiel ben?

22 oktober 2016 · Leestijd 3 min

Wat zou jij doen als ik zeg dat ik pedofiel ben? Zou je mij verafschuwen? Vind je mij vies en mijn geest ziek? Terwijl ik alleen zeg het te zijn, daarmee niet impliceer dat ik met deze gevoelens iets wil doen. Lijk wel gek. Toch wil ik er graag over kunnen praten, want ik had het liever ook anders gezien…

Kinderen zijn niet in staat om een weloverwogen keuze voor een relatie te maken. Laat staan met een volwassene. En dienen daarom te worden beschermd tegen de seksuele liefde van grote mensen. Maar pedofilie is nog geen pedoseksualiteit. Niet alle mensen die warme gevoelens voor kinderen hebben, vergrijpen zich direct aan deze onschuldigen. Integendeel. Uit onderzoek blijkt dat 1% van de mensheid zich aangetrokken voelt tot kinderen, oftewel: pedofiel is. Van die 1% zoekt slecht een klein deel zijn of haar heil op duistere, illegale kinderpornosites. Of erger nog: heeft seksueel contact met kinderen. Begrijp mij goed, ieder volwassen mens die seksuele handelingen met kinderen verricht, is er één te veel. Daar is geen discussie over mogelijk. Maar blijkbaar zijn er ook genoeg mensen met pedofiele gevoelens die zich dat driedubbeldik beseffen en er niets mee willen doen. Maar durven zij daar niets over te zeggen, omdat ze dan direct in de donkerste uithoek van de samenleving worden getrapt.

Blijkbaar is een aanzienlijk deel van de wereldbevolking pedofiel of heeft pedofiele gevoelens. Misschien zelfs één van mijn vrienden. Doordat we hen al meteen afwijzen en in het donkerste hoekje van de samenleving uitkotsen, zullen ze vanuit dat donkere hoekje juist nog duistere dingen gaan doen. Wat je probeert te onderdrukken, komt er op een gegeven moment – goedschiks of kwaadschiks – toch uit. Maar dan buiten de radar. Schimmel groeit alleen in het donker, dus tijd om het in ’t licht te brengen. Ik gruwel van het idee dat er kinderen worden misbruikt, maar ook van het idee als je je ware aard verborgen moet houden. Uit angst dat je direct tot moes wordt getimmerd. Niet dat we relaties tussen kinderen en volwassenen moeten toestaan, maar laten we pedofilie in ieder geval bespreekbaar maken. Ervoor zorgen dat deze groep gehoord wordt en er niet meer alleen voor staat. Niet veroordelen, maar luisteren. Kijken we daarna naar de beste oplossing. Als ik het zou zijn, mag ik dan zeggen dat ik pedofiel ben? Bas is voor openheid en gerechtigheid. Jij ook? Drop dan nu je uurloon.

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡