Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lotte start de #BibleVerseChallenge: "Ik hoop dat mensen meer over de Bijbel leren"

28 april 2020 Leestijd 3 min

In deze tijden van isolatie kan de verveling af en toe nogal toeslaan. Lotte (18) bedacht daarom de Bible Verse Challenge, waarmee ze hoopt om mensen wat tijdverdrijf 茅n bijbelkennis te brengen. "Na een aantal weken ken je 25 Bijbelverzen!"

Hoe werkt het?

"In Amerika gaat er een Challenge rond, de #BibleVerseChallenge. Het idee is om op elke letter van het alfabet een een bijbelvers beginnend met die letter te leren. Na een aantal weken ken je dan 25 Bijbelverzen! (Bij de X kon ik helaas niks vinden, dus als iemand iets weet hoor ik het graag, haha). In deze quarantaine tijd leek mij dat een gaaf idee om ook te doen. Helaas was dit alleen beschikbaar in het Engels en ik wil graag Nederlandse teksten leren, dus ik heb zelf een Challenge gemaakt. Deze lijst met teksten kun je hier vinden."

Hoe kwam je op het idee?

"Ik heb het idee gekregen naar aanleiding van een video op YouTube van Nate en Sutton. Een christelijk, Amerikaans stel. Zij deden deze challenge om hun quarantaine tijd door te komen. Ik vind het belangrijk om de Bijbel te kennen en de waarheden van God paraat te hebben op momenten dat het echt nodig is! Ik geloof echt dat woorden kracht hebben (Spreuken 18:21) en dat het goed voor je is om de jezelf te vullen met de juiste woorden, namelijk die van God. Deze challenge kan daar (een klein beetje) bij helpen hoop ik!"

Doen er al veel mensen mee?

"Ik heb het zelf gedeeld op m'n social media en ik krijg echt positieve reacties, een aantal mensen die ook echt hebben gezegd mee te doen, dus dat is superleuk!"

Wat hoop je ermee te bereiken?

"Ik hoop de challenge ook voor Nederlanders bereikbaar te maken en ik zou het echt heel gaaf vinden als mensen hierdoor de Bijbel gaan lezen en leren. Ik hoop dat meer mensen Gods waarheid in hun hart mogen ontvangen."

Ken je zelf alles al uit je hoofd?

"Haha, nee ik ken ze zelf nog niet allemaal. Ik heb ze eerst allemaal opgezocht in verschillende vertalingen en dergelijke, dus ik herken ze wel allemaal. Ik leer ze sinds anderhalve week samen met m'n vriend en we kennen A en B. Ons doel is elke week een letter toevoegen, dan kennen we ze in een halfjaartje."

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕