Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Loes (20) en Rick (34) hebben een relatie: “Ik was bang dat het met ons leeftijdsverschil onverstandig zou zijn"

25 september 2020 · Leestijd 6 min

Loes (20) en Rick (34) hebben elkaar een jaar geleden ontmoet. Ze raakten hecht bevriend en moesten allebei heel wat hordes nemen voordat ze beseften dat hun vriendschap misschien wel meer was dan dat. Het leeftijdsverschil, Loes die altijd dacht dat ze een relatie met een vrouw zou krijgen: het speelt allemaal een rol in dit liefdesverhaal.

Hoe is jullie verhaal begonnen?

“In augustus kwamen we elkaar tegen tijdens een meeting van het mediabedrijf waar we allebei werken. We spraken elkaar kort, maar dit maakte dusdanig indruk dat ik rond januari nog steeds aan hem dacht. Ik besloot hem via Instagram op te zoeken en te vragen of hij met me wilde afspreken,” vertelt Loes. “Ik houd er heel erg van om nieuwe mensen te ontmoeten,” zegt Rick. “Ze nodigde me uit voor een dagje Efteling, wat een van mijn favoriete plekken is, dus zei ik geen nee. Onderweg in de trein kwam ik er al achter dat ik het zeker wel een dag met haar zou kunnen uithouden. We hebben dezelfde humor, maar hadden ook direct goede gesprekken. Ze leek me een leuk persoon en ik wilde haar graag leren kennen.” Lachend zegt Loes: “We hadden veel overeenkomsten, zoals het opzoeken van de natuur en gamen, dus het was gelijk een dolle boel! Zo ontstond een hechte vriendschap.”

We zagen elkaar vier keer per week, maar er ging geen belletje rinkelen

Het is dus begonnen met het oog op vriendschap?

“Ja, dat wel. Voornamelijk omdat ik in de veronderstelling was dat ik alleen op vrouwen viel, dus ik was ook niet op die manier geïnteresseerd in eerste instantie. We zagen elkaar op een bepaald punt wel ruim vier keer per week en Rick werd wat knuffelig, maar er ging bij mij geen belletje rinkelen,” legt Loes uit. “Van mijn kant was dat knuffelige helemaal niet doelbewust eigenlijk,” zegt Rick tegen zijn vriendin, “Ik probeerde je niet te versieren, maar vond het gewoon leuk om bij je te zijn.”

Hoe veranderde de ‘nee’ in een ‘ja’?

Loes: “Op een dag kwam Rick me ophalen van mijn werk en ik had die dag echt het gevoel dat er iets ging veranderen.” “Dat had ik ook, maar ik verwachtte wel dat het van jouw kant zou komen” zegt Rick. “We hadden een heel weekend afgesproken en er ging bij mij toch een lichtje branden: het zou toch meer kunnen zijn, dus ik wachtte af.” Lachend zegt Loes: “Ik zei maar niks, dus stuurde hij me aan het einde van de dag een appje waarin hij me vroeg of er niet gewoon meer dan een vriendschap was. Toen werd ik heel enthousiast en heb ik gereageerd met een overdosis spraakopnames. Vanaf dat moment was het officieel.”

Ik was ervan overtuigd dat ik biseksueel ben

Je benoemde dat je eerst op vrouwen viel, Loes. Hoe zit dat dan?

“In maart 2018 ben ik uit de kast gekomen bij vrienden en familie. Ik was ervan overtuigd dat ik biseksueel ben (geïnteresseerd in mannen en vrouwen) en dat is ook hoe ik in het leven stond. Mijn aandacht ging meer naar vrouwen en ik was in de veronderstelling dat ik ooit iets met een vrouw zou krijgen."

Is dat nog een probleem geweest voor jullie relatie?

Rick legt uit dat hij wel een vermoeden had toen ze elkaar net leerden kennen, maar dat hij er het fijne nog niet van wist. Hij zag overal regenbogen op haar Instagram pagina, maar trok geen conclusies. “Vanuit onze vriendschap hadden we het vaak over vrouwen, maar ik besef nu dat ik haar daar best veel pijn mee heb gedaan.” Loes reageert daarop: “Nou ja, ik merkte wel dat ik jaloers werd als hij dat deed, maar hij kon dat natuurlijk niet weten.”
Ze vertelt: “Verder was mijn geaardheid zelf niet echt een probleem voor onze relatie. Ik merkte een soort opluchting dat ik een jongen vond, want in de christelijke wereld is het toch wat ingewikkelder als je met iemand van hetzelfde geslacht bent. Ik ben heus wel biseksueel, dat gaat nooit meer weg, maar ik ben gewoon met Rick en dat vind ik fantastisch."

We hebben veel raakvlakken en dat is belangrijker dan het leeftijdsverschil

En jullie leeftijdsverschil, was dat nog een barrière?

Loes: “Toen we net contact kregen was ik wel een beetje bang dat het onverstandig zou zijn om een vriendschap op te bouwen met iemand die zoveel ouder is. Ik was bang dat we nauwelijks raakvlakken zouden hebben, wat gelukkig anders bleek. Voor mij is dat ook belangrijker dan leeftijd.”
Rick: “Ik voel me ook niet echt 34. Eerder 26 ofzo. We hebben inderdaad veel overeenkomsten en zij vindt precies dezelfde dingen leuk als ik toen ik haar leeftijd had. Dat vind ik leuk om te zien.”

afbeelding

Het duurde even voor jullie officieel een stel waren, toch?

Rick: “Ja, ik in ieder geval wel, want ik wist niet goed of ik nou verliefd was of niet. We maakten ook vaak grapjes over dat ze op vrouwen viel en ik wist niet goed wat het betekende. Iedereen om me heen moedigde me aan om het niet bij vriendschap te laten, maar voor mij was het toch ingewikkeld.”
Loes: “Mijn vrienden hadden het over niks anders. Maar ik ging ervan uit dat hij als 34-jarige toch wel op zoek was naar iemand van zijn eigen leeftijd. Mijn vrienden zeiden: ‘Geef nou maar gewoon toe dat je hem leuk vindt, dan komt de rest vanzelf!’ Maar ik geloofde dat niet. Gelukkig is het goed gekomen!” Rick zegt dat het wel een beetje bijzonder was om aan zijn moeder te vertellen dat het toch wel een romantische relatie was, na heel lang volhouden dat het niet zo was. Loes haar ouders zagen het al van mijlenver aankomen. Gelukkig waren de ouders van beide kanten erg positief.

We zien dit echt als Zijn plan

Welke rol speelt God in jullie relatie?

De tortelduifjes leggen uit dat ze het er regelmatig over hebben. “Ik heb echt het idee dat God de reden is dat dit allemaal zo is gelopen. Hij heeft subtiele hints gedropt waardoor we langzaam bij elkaar gebracht werden en dat zien we echt als Zijn plan. Door dit hele verhaal heb ik een sterker geloof gekregen en zoek ik Hem meer,” legt Loes uit.
Rick zegt: “Loes deelt wel eens Bijbelteksten met mij en ik vind het tof die te lezen en daar met haar over na te denken. Ik geloof heel erg op mijn eigen manier, maar ik vind het wel prettig om er samen over te blijven praten.”

Het international koppel Josua en Siena vertellen hebben elkaar ontmoet tijdens een Bijbelschool. Lees hier het liefdesverhaal over hoe ze niet alleen God, maar ook elkaar vonden.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡