Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lisha (16) doet mee aan #PrikPositief: “De actie is win-win, gezellig samen zijn én mensen helpen”

15 april 2021 · Leestijd 3 min

Deze week is Operatie #PrikPositief begonnen! Met deze actie kan je samen met je jeugdgroep, vrienden of gewoon in je eentje een serie challenges aangaan. Het is de bedoeling om in zes weken tijd zoveel mogelijk positiviteit door Nederland te verspreiden. Lisha doet ook mee met haar jeugdgroep van de kerk.

“Onze jeugdleider had van de actie gehoord. Hij vroeg of wij als groep mee wilden doen. Iedereen was er gelijk heel enthousiast over. De actie #PrikPositief is bedoeld om mensen te helpen, die het in deze coronatijd lastig hebben, door wat positiefs voor hen te doen. Binnen de actie zijn vier voorbeeld-challenges, maar in principe kan alles worden gedaan. Wanneer jij iemand weet die het in deze coronaperiode zwaar heeft, kan je natuurlijk ook buiten de challenges om wat liefs voor hem of haar doen.”

#PrikPositief is win-win

“Zelf hebben we met onze jeugdgroep ook last van corona. We vinden het bijvoorbeeld jammer dat we elkaar minder kunnen zien. Daarom is het fijn dat we via deze actie wat voor een ander kunnen doen die het ook zwaar heeft. Mensen waarderen dat heel erg, vooral in deze tijd. Ook al is het iets kleins. Het leuke is dat wij voor de actie ook gezellig samen komen met de jeugdgroep. Hierdoor hebben wij weer meer contact en maken we ook nog eens mensen blij. Er is dus eigenlijk geen reden om niet mee te doen!”

In de krant

“Afgelopen week hebben we Operatie #PrikPositief afgetrapt. Dit deden wij door een groot hart te krijten op het dorpsplein in ons dorp. We hebben allemaal een deel van het hart ingekleurd. Ook schreven wij boven het hart ‘www.prikpositief.nl’. Op deze manier wilden wij aandacht trekken voor de operatie. Onze actie had veel belangstelling. Veel mensen bleven even staan om te kijken wat wij aan het doen waren. Er waren allemaal kinderen die met ons mee wilden stoepkrijten. Ook kwam de fotograaf van onze lokale krant langs. Hij vond het een leuke actie en wilde ons wel op de foto zetten voor de krant. Dat was superleuk.”

De tekst gaat verder onder de foto

afbeelding

Verrassing!

“Over een paar dagen beginnen we met de volgende challenge. Daarvoor willen wij onze dominee verrassen. Het idee is om samen met hem pannenkoeken te eten en zijn tuin te versieren. Zo heeft hij weer even contact met ons. De dominee heeft het er lastig mee dat alles nu online is en dat hij daardoor veel minder mensen ziet. Daarbij helpt hij ook vaak mee met de jeugdgroep en daar willen we hem voor bedanken. Ik weet zeker dat hij dit heel leuk gaat vinden.”

BEAM doet mee aan #PrikPositief: positiviteit verspreiden door heel Nederland. Doe jij ook mee?

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡