Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lisa (21) kreeg onverwacht veel reacties dankzij Vrome Vrienden: “Ik ben heel erg bemoedigd”

4 mei 2021 · Leestijd 3 min

Een paar maanden geleden deed Lisa (21) via Vrome Vrienden een oproep. Omdat ze thuis de enige is die naar de kerk gaat, zocht ze vrienden waarmee ze over het geloof kan praten. Lisa: “Er waren opeens zoveel mensen die naar me omkeken. Dat heeft me heel erg bemoedigd.”

Lees hier de oproep van Lisa die ze eerder deed.

“Ik heb echt heel erg veel berichtjes gekregen op Instagram. Dat had ik echt niet verwacht! Ze verschilden wel heel erg van elkaar. Sommigen hadden een leuk verhaaltje over zichzelf gestuurd of een uitgebreide reactie op het artikel. Af en toe zat er een heel kort bericht tussen waar ik niet echt iets mee kon. Ik heb alles een beetje gefilterd zodat mensen met dezelfde hobby’s overbleven. Ik vond het belangrijk dat mensen, net als ik, van natuur houden of bijvoorbeeld tekenen ook leuk vinden.”

Dierenvriend

“Ik ben toen een paar gesprekjes gestart met mensen. Zo was er een meisje die hier 10 minuutjes vandaan woont. Het klikte gelijk leuk omdat ze werkt met honden en ik dol ben op dieren. Ik heb twee honden, een kat, vijf kippen en nog een acht schapen. We hadden gelijk leuke gesprekken en zo af en toe appen we nog weleens met elkaar.”

Al die berichten waren een reminder dat ik er niet alleen voor sta

Geinige ontdekking

“Met mijn vorige interview zocht ik vooral mensen aan wie ik wat geloofsvragen kon stellen. Ik ben zelf drie jaar geleden voor het eerst weer naar de kerk gegaan en moest zo ontzettend wennen aan alle tradities en gebruiken. Wanneer moet je staan en zitten tijdens de dienst? Wat wordt er van me verwacht tijdens het avondmaal? Ik heb daarover kunnen praten met wat mensen op Instagram. Sommigen herkenden zich in mijn vragen en anderen leerden me dat het in hun kerk weer heel anders gaat. Dat vond ik wel grappig om te ontdekken.”

Dankbaar

“Er zijn niet heel veel diepe gesprekken geweest, maar ik ben wel heel erg bemoedigd. Er waren opeens zoveel mensen die naar me omkeken en interesse hadden. Dat heeft me heel erg goedgedaan. Het was even een reminder dat je er niet alleen voor staat en dat gevoel heb ik soms wel in deze coronatijd. Het was daarom fijn om te horen dat mensen zich herkenden in mijn verhaal en we op deze manier een beetje naar elkaar om kunnen kijken.”

De katholieke Irénée (17) is in het bijzonder op zoek naar protestantse vrienden. Waarom? Kom er hier achter.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡