Ga naar submenu Ga naar zoekveld

IK MIS JE: Linsey's vader kwam 's avonds niet meer thuis...

20 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Op een zaterdagochtend in oktober wordt de 20-jarige Linsey wakker gemaakt door haar moeder. ‘Niet schrikken,’ zegt haar moeder. ‘Je vader is niet thuisgekomen vannacht.’ Deze boodschap was het begin van iets dat het leven van Linsey en haar gezin totaal op zijn kop zou zetten.

De vader van Linsey had op vrijdagavond een personeelsuitje van zijn werk. Omdat hij zich niet lekker voelde, is hij eerder naar huis gegaan. Maar daar is hij nooit aangekomen.

De politie werd ingeschakeld en startte en een zoekactie. Ook Linsey en haar familie zochten mee. Linsey: ‘Niet veel later verscheen de politie weer op ons erf. Terwijl de politieman op ons af kwam lopen, zei hij: “We zullen meteen met de deur in huis vallen. Er is een man gevonden in de sloot hier vlakbij, en hij is overleden.” Toen wisten we genoeg.’

Hartstilstand

De politie heeft uit onderzoek kunnen opmaken dat de vader van Linsey op de weg terug naar huis een hartstilstand heeft gekregen. Hij is met de fiets in de sloot terecht gekomen. Hij overleed op 51-jarige leeftijd.

Linsey vertelt: ‘Ik heb het beeld van die politieman die op ons af kwam lopen terwijl hij het slechte nieuws kwam brengen op mijn netvlies gebrand. Vanaf daar weet ik niet goed meer wat er gebeurde. Ik heb ontzettend hard gehuild. Het was die dag heel mooi weer, ik heb urenlang rondjes gelopen in de tuin terwijl ik aan het bellen was met vriendinnen om hen het slechte nieuws te vertellen.’

Lees het hele verhaal van Linsey bij onze collega's van Ik Mis je.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡