Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Linda (18): “Vindt God het erg dat ik niet zonder make-up naar buiten durf?”

30 maart 2021 · Leestijd 4 min

Ruim 250 jongeren vormen samen de BEAM Helpdesk. Via WhatsApp geven zij advies over onderwerpen waar christelijke jongeren mee worstelen. Deze keer is dat Linda (18). Zij is onzeker over haar uiterlijk en durft niet zonder make-up naar buiten. Linda voelt zich hier soms rot over, want het voelt alsof zij zichzelf niet accepteert zoals God dat doet. Ze is benieuwd: “Vindt God het erg dat ik elke dag make-up draag?” Jullie geven haar een antwoord!

Johanna (21): “Iedereen voelt zich weleens onzeker. Ook ik. Toch wil ik benadrukken dat God jou perfect heeft gemaakt. Ik geloof dat God het liefste wil dat jij je goed voelt. Dus doe je ding: draag lekker make-up. Als je toch denkt ‘ik wil het zonder make-up proberen’, dan zeg ik ook: ga ervoor! We zijn allemaal zo mooi.”

Ilse (13): “Ik denk niet dat God het erg vindt dat je make-up draagt, maar ik denk wel dat God niet wil dat je je onzeker voelt! God heeft jou prachtig gemaakt, naar zijn evenbeeld, en Hij houdt van jou inclusief je imperfecties. Uiterlijk is dan ook veel minder belangrijk dan hoe je je gedraagt en hoe je van binnen bent.”

Joanne (19): “Tuurlijk vindt God het niet erg als je make-up draagt. Hij vindt je mooi zoals je bent. Met of zonder make-up. Je bent Zijn kind en Hij houdt van je ongeacht hoe je je kleed of opmaakt. En als jij je zekerder voelt met make-up op, dan zou ik het gewoon dragen wanneer je wilt.”

Rachel (20): “Allereerst kan ik natuurlijk niet voor God spreken, maar ik kan je wel zeggen wat ik denk. Ik denk dat God het niet erg vindt dat je altijd make-up draagt. Als jij je hier beter door voelt, is dat fijn. Alleen vindt God je natuurlijk ook prachtig zonder en zou je niet per se make-up hoeven dragen! Ik bid dat je naar jezelf mag gaan leren kijken zoals God naar jou kijkt. Dit is een moeilijk proces wat ik herken en dat kost tijd. Maar uiteindelijk is dat heel bevrijdend!”

Mika (17): “Vroeger droeg ik ook altijd make-up. Ik schaamde mij heel erg voor mijn acné. Tegenwoordig gebruik ik dat niet meer. Ik deed één keer geen make-up op en toen ben ik erachter gekomen dat niemand anders zich druk maakt over hoe ik eruitzie. God al helemaal niet. Hij vindt het niet erg hoe je je kleedt of welke make-up je draagt. God kijkt naar je binnenkant, en de mensen om je heen (als het goed is) ook. Als de mensen om je heen oordelen over je uiterlijk en je onzeker maken, zou ik goed nadenken over de invloed die ze op je hebben. Je verdient mensen die positief over je zijn en je laten merken dat ze van je houden om wie je bent.”

Jedidja (17): “Ik denk niet dat het voor God uitmaakt of je make-up draagt of niet. Hij heeft je gemaakt en vindt je mooi zoals je bent. Wel denk ik dat God het jammer vindt dat je niet zonder make-up naar buiten durft. Hij heeft jouw 'naturelversie' gemaakt en is daar het meest trots op. Toch denk ik wel dat God het alleen maar leuk vindt als Hij aan je merkt dat jij kan genieten van make-up. Ingewikkeld dus. Succes!”

Dit is niet de eerste keer dat de BEAM Helpdesk-medewerkers worden ingezet. Zij gaven ook antwoord op de vraag van Lucas (18): “Hoe weet je of een meisje je leuk vindt?”

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡