Ga naar submenu Ga naar zoekveld

LIJSTJE: DIT MOET JE NOG DOEN DEZE VAKANTIE!

16 augustus 2016 · Leestijd 3 min

Iedereen met een studentenreisproduct op hun OV-chipkaart: STOP MET WAT JE AAN HET DOEN BENT. Vanaf vandaag mag je weer gratis door ons mooie kikkerlandje reizen (hoera). En met nog dik twee weken vakantie te gaan, moet je daar natuurlijk gebruik van maken! BEAM maakt speciaal voor jou een lijstje met leuke en originele dingen om te doen nu je nog vrij bent, en gratis mag reizen! LANG LEVE HET OV. Wel even duimen dat er geen vertraging is…

1. Ga naar het strand! Binnen.

Huh, naar het strand, binnen? Ja. Ga naar een indoorstrand! Het is geen geheim dat Nederland niet echt doet aan warme, zwoele zomers. Weinig mensen die het leuk vinden om met weer en wind op een handdoekje op het strand in Scheveningen te liggen. Toch het zand tussen je tenen willen voelen? Pak de trein en bezoek een indoorstrand! Ze zijn door heel Nederland te vinden en vaak te combineren met een potje beachvolleybal. 

2. Slaap in een hijskraan

Dat de vakantie bijna voorbij is, wil niet zeggen dat je niets leuks meer kunt doen. Ook in Nederland valt er van alles te beleven! Zeker als het gaat om overnachtingen. Geen last van hoogtevrees? Overnacht in een hijskraan! Toe aan een romantische en kriebelende nacht? Ga slapen in het Hooitel (uiteraard te bereiken met het openbaar vervoer)!

3. Ga naar Frankrijk

Je denkt nu zeker dat we gek zijn geworden, maar dat zijn we niet!! In Harderwijk ligt namelijk een plaatsje genaamd Frankrijk. Gratis te bereiken dus. Je ouders zullen raar opkijken als je aankondigt dat je morgen een dagje naar Frankrijk gaat. Met de trein. Gratis.

4. Speel het treindobbelspel!

Ga naar het dichtstbijzijnde station, neem een vriend/vriendin mee en één dobbelsteen. Pak de eerste trein die je ziet en dobbel in de trein vervolgens één keer met de dobbelsteen. Gooi je 2? Dan ga je bij de tweede halte eruit. Pak vervolgens weer de eerste trein die je ziet. Dobbel weer. Gooi je 6? Stap dan uit bij de zesde halte. Wel even een eindtijd afspreken, anders zit je straks de hele dag in de trein…

5. Haal eruit wat erin zit

Woon je in Groningen? Pak de trein naar Maastricht. Woon je in Maastricht? Pak de trein naar Groningen. Je mag gratis reizen! Verken dus lekker eigen land. Ga een dagje winkelen aan de andere kant van Nederland. We verzekeren dat het voelt alsof je een dagje in een ander land bent! 

6. Borkum

Mocht het, heel onverwachts, toch een keer mooi zijn in Nederland, pak dan de trein naar Groningen. Vanaf Groningen centraal pak je de bus naar de Eemshaven en vanaf daar de boot naar Borkum. Je zit 50 minuten op de boot en kunt daarna een hele dag rondstruinen op het strand in Duitsland. Vakantie in het buitenland hoeft niet duur of ver te zijn! Wel handig om te weten, de bus naar de Eemshaven rijdt nog tot 21 augustus! Gaan met die banaan dus!

7. Ontvoer je oma

Of opa. Of beide. Waarschijnlijk vinden ze het fantastisch om zoveel mogelijk van Nederland te zien in één dag. Bovendien hoeven ze niets te regelen want jij, geboren reisleider, hebt natuurlijk al een hele dag met leuke dingen gepland. Een bliksembezoek aan Amsterdam, om vervolgens in de trein naar Maastricht te stappen. Nu heb je nog vakantie, besteed je vrije dagen goed ;)     

afbeelding
afbeelding

Foto kader: Fransmensonides
Foto hijskraan: Havenkraan
Foto Borkum: Hiogi

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡