Ga naar submenu Ga naar zoekveld

LIJSTJE: Boos in de Bijbel

22 februari 2019 Leestijd 2 min

In het begin van de Bijbel wordt het kwaad en de daarbij horende ruzie al beschreven. Het begon allemaal in de tuin van Eden, toen Adam en Eva aten van de Boom van de kennis van goed en kwaad. Helaas was dit niet het einde van de ruzies en boosheid. BEAM heeft een lijstje gemaakt van een aantal keer dat de Bijbel spreekt over boos zijn en ruzie.

Boos van jaloezie

Al snel leren we in de Bijbel wat boosheid met je kan doen. In Genesis 4 staat het verhaal van Kaïn en Abel. Kaïn was boos op zijn broer, omdat zijn offer voor de Heer beter was. God waarschuwde Kaïn voor het kwaad, maar Kaïn luisterde niet. Hij werd zo boos op Abel dat hij zijn broer meenam het veld in, waar Abel werd vermoord door Kaïn.

Mozes boos op Isra毛l

De Heer sprak tegen Mozes op de berg. Het volk Israël was ongeduldig en ging naar Aäron toe. In opdracht van de Joden maakte Aäron een gouden kalf van de sieraden. Hij maakte een altaar voor het kalf, en de Joden brachten brandoffers. God stuurde Mozes naar beneden om het volk aan te spreken op hun gedrag. Toen Mozes aan kwam bij het kamp en het kalf zag, werd hij woedend. Mozes zag het volk van God, feestend rondom het kalf wat hun god is geworden.Hij verbrandde het kalf en maakte het tot poeder.

Dit verhaal is te lezen in Exodus 32.

Jezus boos in de tempel

Zelfs Jezus is boos. In Johannes 2 : 13-22 staat beschreven hoe Jezus boos op het tempelplein stond. In dit verhaal jaagt Jezus met een zelfgemaakte zweep, alle verkopers van het plein af. Het geld van de verkopers smijt hij op de grond én hij gooit de tafels van de verkopers omver. “Weg ermee!” roept Jezus door de tempel. “Jullie maken een markt van het huis van mijn Vader.”.

Wil je meer leren over de Bijbel? BEAM heeft een serie over de Bijbel. KLIK HIER om de verhalen te lezen.

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕