Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Liesyenne (20): "Ik was bang geen goede moeder te zijn"

23 januari 2018 · Leestijd 4 min

Nu haar dochter Noé eindelijk geboren is zweeft Liesyenne (20) op een roze wolk. Ze was nog zwanger toen ze voor het eerst bij BEAM haar verhaal vertelde. Tijdens haar zwangerschap was ze nog heel bang dat ze geen goede moeder zou worden. Gelukkig waren die zorgen ongegrond: “Zodra ze geboren was, kickte het moederinstinct in, alles viel gelijk op z’n plek. Ongelooflijk hoe dat kan gaan.”

“Na 41 weken en vier dagen zwangerschap kwam op 29 december mijn dochter Noé ter wereld. Ik was 18 december al uitgerekend, dus het duurde wel wat langer dan ik verwacht had. Ik was het zo zat om zwanger te zijn! Het was ook nog heel erg spannend, want het had bijna niets gescheeld of ik zou ingeleid moeten worden. Gelukkig hoefde dat niet en is ze via de normale weg geboren.”

Voor de geboorte was ik heel dat ik geen goede moeder zouden worden. Die zorgen waren helemaal ongegrond. Zodra Noé geboren was kickte het moederinstinct in. Ik heb veel meer vertrouwen in mijzelf als moeder en mijn vriend is ook een hele goede papa. Noé staat echt op nummer 1 hier. Alles draait om haar. Als wij net willen eten maar zij heeft ook honger, dan krijgt zij eerder eten natuurlijk.

Soms is dat best lastig, want afspreken met vrienden of even uit eten gaan zit er niet in. Je gaat toch minder makkelijk weg. Maar dat maakt niet uit, want ik heb dat allemaal voor haar over. Mijn leven draait nu om Noé”

Noé staat echt op nummer 1
f3a111d2-acca-4acd-9f68-81c0bdc8bac3

"Mijn moeder was eerst helemaal niet blij toen ik vertelde dat ik zwanger was. Ze schrok er erg van, en het was natuurlijk ook niet niks. Ik ben nog best jong en niet getrouwd en zo had ze mijn leven helemaal niet voor zich gezien. Gelukkig is ze helemaal bijgedraaid. Ze heeft al heel vaak uitgedrukt hoeveel spijt ze heeft van de dingen die ze heeft gezegd en is nu echt een typische trotse oma. Noé is haar eerste kleinkind en oma wil het liefst elke dag langskomen. Ik kan haar altijd bellen ik oppas nodig heb.

Tijdens mijn zwangerschap was ik bang voor de veroordeling van de kerk. Daarom besloot ik om niet meer naar mijn kerk te gaan. Ik had amper contact met mijn gemeente, maar dat wordt nu gelukkig beter. De predikant is samen met zijn vrouw en zijn dochtertje op kraamvisite geweest en dat voelde heel goed. We hebben het over het geloof gehad en ze drukten mij op het hart dat we écht welkom zijn en dat ze ons heel graag weer willen zien.”

Ik was bang voor het oordeel van de kerk

“Ook van andere gemeenteleden krijgen we veel positieve berichten. Ze feliciteren ons en vertellen ons dat we ‘niemand ons iets moest laten aanpraten’. Ze zeggen niet expliciet wat ze daarmee bedoelen, maar dat weten we natuurlijk wel. Binnenkort wil ik weer naar de kerk en Noé gaat sowieso een christelijke opvoeding krijgen.

Sinds Noé’s geboorte is al mijn angst weg. Alles viel op een of andere manier op z’n plek. Ondanks de chaotische periode waar ik nu in zit, kijk ik stiekem al naar de toekomst. Ik wil trouwen met mijn vriend en dan nog meer kinderen. Een nieuw huisje zou ook heerlijk zijn en misschien ook wel een nieuwe baan. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst!”

Voordat Liesyenne beviel van de lieve Noé sprak ze ook al een keer met BEAM. Wil je dat artikel lezen, klik dan HIER.

Geschreven door

Melissa

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡