Ga naar submenu Ga naar zoekveld

LET OP: Zo kom je alsnog veilig aan een ticket voor de EO-Jongerendag

8 juni 2022 · Leestijd 3 min

Als je dit leest ben je waarschijnlijk heel erg aan het balen dat je geen ticket hebt voor de EO-Jongerendag (en wij balen met je mee). Er zijn gelukkig mensen die tickets over hebben! We leggen je hier uit waar je op moet letten als je van iemand anders een ticket overneemt.

Let op: dit artikel is bedoeld om je te helpen met het onderscheiden van echte en neppe tickets, maar we geven geen garantie. Wij zijn niet aansprakelijk wanneer blijkt dat je toch een nepticket hebt gekocht.

Familie en vrienden

Voordat je het internet opgaat om je zoektocht naar een ticket te starten, is het handig om in je eigen omgeving te vragen of er iemand is met extra tickets. De veiligste manier is namelijk om een ticket over te kopen van iemand die je kent en vertrouwt. Vraag in je vriendengroep of zij iemand kennen die kan helpen, of doe een oproepje in de kerk.

Online ticketverkoop

Geen resultaat in je vriendengroep? Dan kun je online kijken of er mensen zijn die een ticket verkopen. Helaas zit het internet vol met mensen die wat geld willen verdienen door jou op te lichten met neppe kaartjes. Tickets kunnen namelijk vaker doorverkocht worden en daar kom je pas achter bij de kaartcontrole in Ahoy. Dan kunnen we je helaas echt niet toelaten… Let daarom op de volgende dingen als je online kaarten wilt overkopen:

  • Neem eerst contact op met de verkoper, voordat je geld overmaakt. Waarom verkoopt hij of zij de tickets en hoe bekend zijn ze met de EO-Jongerendag? Als de verkoper bijvoorbeeld niet eens weet wat BEAM is, is dat al een red flag. Zoek ook op of de verkoper ‘normale’ social media accounts heeft die regelmatig iets post. Een spookaccount kun je eigenlijk al niet vertrouwen.
  • Google de naam en het rekeningnummer van de verkoper. Bestaat deze persoon echt?
  • Check of de verkoper ook kaartjes aanbiedt voor andere evenementen.
  • Je kunt de gegevens van de verkoper ook controleren op de site van de politie. Zo kun je zien of er al eerdere meldingen zijn gemaakt over het rekeningnummer, telefoonnummer of mailadres.
  • Zeker weten dat je een echt kaartje krijgt? Ga dan met een ouder/ verzorger naar de verkoper toe om je kaartje op te halen.
  • Stuur nooit een kopie van je identiteitsbewijs van een verkoper van tickets. Je loopt zo het risico dat oplichters uit jouw naam weer anderen oplichten.

Conclusie: blijf goed nadenken met je gezonde verstand en koop alleen een ticket van iemand die je echt honderd procent vertrouwt. Hopelijk kun je een ticket vinden en zien we jou 3 juni in Rotterdam Ahoy!

BRON: Opgelicht

DE EO-JONGERENDAG IS UITVERKOCHT!

DE EO-JONGERENDAG IS UITVERKOCHT!

In een bomvol Ahoy ontdekken we met 15.000 jongeren hoeveel God van ons houdt en hoe we samen de wereld mooier kunnen maken. De tijd is aangebroken om het verschil te maken: om een pionier te zijn!

Een kaartje verkopen/overkopen?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡