Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leerling (17) Calvijn College geschorst na actie voor korte broek

6 september 2019 · Leestijd 2 min

De 17-jarige leerling die #BOOS van Tim Hofman om hulp vroeg, zodat hij op het Calvijn College in Goes een korte broek mag dragen, mag al anderhalve week niet op school komen. Daarnaast moest hij excuses maken aan de gehele school. "Mijn doel was gewoon om mijn punt te maken."

In de uitzending van #BOOS is te zien hoe Hofman bestuursvoorzitter Jan Bakker van het Calvijn College in Goes overvalt met de actie voor vrijere kledingvoorschriften. "We hebben deze regel al meer dan 25 jaar", legt Bakker uit. "De lijn die wij volgen is dat mannen en vrouwen verschillend geschapen zijn en zich verschillend kleden."

De korte broek heeft volgens Bakker ‘niks met christelijk te maken’. "Wij zeggen wel: volgens de bijbel worden meisjes anders gekleed dan jongens en in onze cultuur, onze traditie betekent dat dat meisjes een rok dragen en jongens een broek."

De leerling heeft ondertussen excuses gemaakt, vertelt hij tegen PZC. "Ik heb mijn excuses aangeboden aan de gehele school per mail. Ik zit nu in het examenjaar, dus een andere school zoeken is nogal wat. Ik snap dat ze het niet op prijs stelden en het was niet de bedoeling zo’n onrust te stoken in school. Mijn doel was gewoon om mijn punt te maken."

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡