Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laurien speelt hoofdrol in musical Ruth: “Ik vind haar moed inspirerend”

17 april 2020 · Leestijd 3 min

Als alles volgens plan verloopt gaat 20 september 2020 de musical Ruth in première in theater Maaspoort in ’s-Hertogenbosch. Laurien (22) speelt de hoofdrol en vertelt ons hoe het is om Ruth te ‘zijn’. Verder deelt ze hoe lastig het is om te repeteren in deze tijd van corona, maar hoe het verhaal van Ruth weer heel mooi aansluit op deze crisis.

De musical gaat over het leven van Ruth, vanaf het moment dat ze de familie van Naomi leert kennen. Het verhaal eindigt met de bruiloft van Ruth en Boaz in Bethlehem. Het is een prachtig verhaal waarvan ik het moment dat Ruth ervoor kiest alles achter te laten en met Naomi mee te gaan het meest indrukwekkend vind. Ruth is hier ontzettend sterk en moedig, want Naomi zegt: ‘Blijf in je eigen land!’. Maar Ruth is het niet met haar eens en zegt: “Nee, ik blijf niet hier, ik ga mee met jou naar jouw volk. Ik laat alles achter en laat je niet alleen.”

De cast

“Het is een enorme eer om Ruth te spelen. Ik ken als christen het verhaal al, dat is me van jongs af aan verteld. Ik weet welke overwegingen Ruth in haar leven moest maken. De moed van Ruth inspireert tot op de dag van vandaag mensen! Het is een enorme uitdaging om haar te vertolken en ik wil het op een correcte manier doen. Dat is nog best wel moeilijk. Gelukkig werken we samen met een regisseur uit Zuid-Tirol, die deze musical al meerdere keren in Oostenrijk geregisseerd heeft. De cast bestaat uit tachtig man waarvan de jongste acht jaar is en de oudste rond de zestig. Eens in de drie weken oefenen we in het weekend. In de zomer hebben we een trainingsweek van 14 dagen. De groep is behoorlijk hecht en dat is mooi om te zien."

afbeelding

Coronacrisis

“Door de coronacrisis is repeteren natuurlijk een stuk moeilijker. Onze oefenweekenden kunnen niet doorgaan. Maar we doen ons best om zo goed mogelijk bij te blijven. Zo hebben we bijvoorbeeld online danssessies via Zoom. Het script oefenen is nog wel erg lastig, omdat je eigenlijk je tegenspeler hierbij nodig hebt. Wat ik wel heel mooi vind, is dat het verhaal van Ruth enigszins aansluit op deze rare crisis. Het verhaal van Ruth gaat over moed hebben en je vertrouwen op God houden. Ruth kwam in een ander land en ze wist niet hoe ze hier ooit tussen zou passen, maar ze hield moed. Ze had vertrouwen op God en wist dat hij naast haar bleef lopen. In deze coronacrisis is het ook belangrijk voor ons om te zien dat we niet alleen zijn en God altijd naast ons zal lopen.”

Wil je meer over het boek Ruth te weten komen? Lees dan het artikel uit de rubriek BEAMS Bijbel Guide, hier vertellen we je meer over Ruth!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡