Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laura werkte 10 maanden op een ziekenhuisschip

9 juli 2019 · Leestijd 2 min

Na haar vwo had Laura (18) geen idee wat ze wilde doen. Totdat ze hoorde over Mercy Ships, een organisatie die met ziekenhuisschepen langs de armste landen van de wereld vaart om medische zorg te bieden. “Ik werd heel enthousiast om mensen te helpen en heb me gelijk opgegeven!” Tien maanden geleden stapte ze in de hoofdstad van Guinee op het schip.

In Kaat tot Laat op 3FM sprak Joram met Laura over haar grote avontuur. Ze kon niet aan de slag als arts, maar ook zonder opleiding is er genoeg te doen! Eerst werkte Laura 8 maanden in de eetzaal, daarna een tijdje als receptioniste. In die tijd kwam ze in aanraking met verschillende culturen, armoede en ziekte. Dat was soms best heftig: mensen met tumoren zo groot als een voetbal, kinderen met kromgegroeide benen door ondervoeding, baby’s met hazenlipjes…

Laura: “Een ziekenhuis in Afrika komt niet vaak voor. Er zijn wel ziekenhuizen, maar die zijn heel erg duur en niet altijd goed.” Daarom is het werk van Mercy Ships belangrijk: ze bieden namelijk gratis operaties aan. En hoe vet is het dat Laura daar een steentje aan kon bijdragen?

Luister hier het volledige gesprek tussen Joram en Laura!

Beeld: Mercy Ships - Gedeon Lamah

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡