Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laura gaat 21 km hardlopen voor kinderen in armoede: “Je moet God overal in betrekken”

28 februari 2020 · Leestijd 4 min

In oktober 2020 doen meer dan 100 mensen mee aan de Muskathlon, met deze triatlon in de Filipijnen halen ze geld op voor kansarme kinderen over de hele wereld. Ook Laura (20) doet samen met twee vriendinnen mee en vertelt ons hier meer over.

“Mijn ouders zijn vorig jaar geweest. Vanuit de verhalen die ik van hun hoorde was ik al erg enthousiast. Ik twijfelde of ik niet te jong was om dit te doen. Toen we bij de opwekking conferentie hoorden hoeveel problemen er zijn in deze wereld en dat wij ieder 10 kinderen kunnen redden uit armoede door mee te doen aan de Muskathlon, wist ik het zeker: Dit wil ik doen, maar wanneer? Was het wel haalbaar met studies en werk? Ondanks alle vragen hebben we de gok gewaagd en hebben we ons aangemeld. Ik vind het tof om te weten hoeveel kinderen en hun gezinnen geholpen kunnen worden doordat wij deze Muskathlon gaan doen.”

Triatlon

“We gaan met z’n drieën een halve triatlon lopen dit doen we voor Compassion zij komen op voor kansarme kinderen. Een halve triatlon is 90 kilometer fietsen, 1,8 km zwemmen en 21 km hardlopen. Ik ga de 21 km hardlopen en ben al druk aan het trainen. Ik probeer zoveel mogelijk kilometers te maken. Het is natuurlijk wel verschrikkelijk lastig, als eerste om in die hitte te lopen maar daarnaast moeten we ook nog eens 10.000 euro ophalen, daar kom je niet zomaar aan. We hebben veel acties georganiseerd zoals het verkopen van oliebollen en het organiseren van een diner. Daarnaast hebben we een website opgezet waarop we zelfgemaakte kaartjes verkopen. We hebben veel samen moeten komen om te overleggen over hoe we het gaan aanpakken. Soms is het nog lastig om dit alles te combineren, maar gelukkig is het wel ontzettend leuk: je weet waarvoor je het doet en je hebt een doel, namelijk het helpen van de arme kinderen.”

Het programma

 “Ik heb er ontzettend veel zin in, ongeveer anderhalf week geleden heb ik te horen gekregen hoe het sponsorkindje heet die ik ga sponseren en ga ontmoeten als ik in de Filipijnen ben.  We zijn ongeveer een week in de Filipijnen en op de laatste dag is de Muskathlon. De rest van de week maak je kennis met de natuur, met mensen die daar wonen, we gaan op huisbezoek bij de kinderen en ik ontmoet mijn sponsorkindje en ga zien hoe zij en haar familie leven en hulp bieden waar ze dat nodig hebben. Ook is er een dag waarop we met kinderen spelletjes gaan doen. Ons hotel zit vlak bij het parcours van de Muskathlon. Je wordt hierdoor bewuster van de armoede en de ellende in deze wereld en leert dankbaar te zijn voor wat je van God hebt gekregen. Het is fijn om deze mensen te helpen vanuit Jezus’ zijn naam.”

“In alles wat je doet is het belangrijk om God erbij te betrekken, want je kunt het niet alleen”

“Het is voor mij belangrijk om God bij alles te betrekken, bij de voorbereiding van een actie maar ook in de voorbereidingen van mijn trainingen, ik doe dit door middel van gebed en vertrouwen op hem te hebben. Eigenlijk in alles wat je doet is het belangrijk om God erbij te betrekken, want je kunt het niet alleen.”

Lees nu het interview met Arne die meedoet aan de Mudraise om zo geld op te halen voor kinderen die in slavernij leven.

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡