Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kirk Franklin: nieuwe muziek van 'The King of Gospel'

25 januari 2019 Leestijd 2 min

Kirk Franklin wordt ook wel The King of Gospel genoemd. En de inmiddels bijna 50-jarige (morgen is hij jarig lol) gospelzanger en songwriter weet van geen ophouden. Vorig jaar publiceerde hij samen met Tori Kelly een goedlopend gospelalbum en vandaag publiceert hij alweer een nieuwe single: Love Theory.

Kirk Franklin is opgegroeid in Texas. Hij werd opgevoed door zijn tante omdat zijn moeder hem als baby achterliet. Zijn tante verzamelde al het geld wat ze had voor zijn pianolessen en al snel bleek Kirk ontzettend veel muzikaal talent te hebben: op zijn 7e werd hem al een contract aangeboden! Hij werd christelijk opgevoed, maar als puber wilde hij niet veel meer met God te maken hebben. Dit veranderde toen hij 15 jaar was en een vriend van hem werd dood geschoten. Kirk keerde terug in de kerk en begon het kerkkoor te dirigeren. Hier is hij nooit meer mee gestopt. 

Geen zanger, maar een hype-man

Kirk Franklin omschrijven is een hele opdracht. Hij is zanger, maar eigenlijk ook niet. Als je naar zijn optredens kijkt is hij vooral iemand die het publiek ontzettend enthousiast kan maken. Hij danst, zingt, praat en lacht. Kijk onderstaande video maar eens vanaf minuut 2.40. Echt zingen laat hij meestal over aan het gospelkoor dat hij altijd met zich mee brengt. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hitlijsten

Alle albums van Kirk Franklin zijn op de eerste plaats gekomen van de Amerikaanse 'Top Gospel Songs Billboard'. Hij wordt vaak geprezen omdat hij gospel muziek populair heeft weten te maken onder zowel christenen als niet-christenen. "Kirk Franklin was the leader in a change in gospel music that brought a contemporary flair to the genre. As the first gospel artist to mold the R&B flavor of the time together with gospel." 

En nu dus nieuwe muziek! Je kunt ervan genieten via onze Fresh Friday playlist op Spotify of de nieuwe videoclip hieronder bekijken. 

Premi猫re videoclip nieuw nummer Love Theory

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕