Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kimberly (28) heeft geen ouders meer: ‘Mijn jeugd was in één keer afgelopen’

25 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Kimberly (28) is beide ouders al kwijt. Eerst haar vader op haar twaalde, en nu een jaar geleden ook haar moeder: "Na het overlijden van mijn vader heb ik jarenlang in een diep dal gezeten. Dat wil ik niet meer."

Kimberly is pas twaalf jaar oud als haar vader komt te overlijden als gevolg van een agressieve hersentumor. Op haar 27e overlijdt ook haar moeder aan kanker. Hoewel het nog niet lang geleden is dat haar moeder overleed – Kimberly is nu 28 jaar – is ze vrij nuchter. "Vlak voor ze overleed, zei mijn moeder: “Je mag een paar maanden verdriet hebben, maar daarna moet het klaar zijn. Je moet verder. Genieten van het leven”."

Hoe anders was het verdriet en het rouwproces toen de vader van Kimberly overleed. "Toen mijn vader overleed was ik boos. Ik was twaalf, mijn vader was mijn grote held. In mijn ogen was hij misschien ziek, maar ging hij niet dood. Hij was sterk en positief. Hij had zoveel levenslust. Mijn vader stierf vlak voor mijn puberteit. In die tijd heb je je beide ouders nodig. Na zijn dood heeft het jaren geduurd voordat ik er weer bovenop kwam. Ik kon het geen plekje geven, ik wilde er niet aan. Ik heb het heel zwaar gehad. Met behulp van een psychiater ben ik langzaam maar zeker uit een dal gekropen."

Het hele verhaal van Kimberly lezen? Dit kan bij onze EO-collega's van Ik Mis Je. Klik hier om naar het artikel te gaan.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡