Kimberley maakte documentaire over invloed van coronavirus. “God heeft het laatste woord”
Voor de twintigjarige Kimberley uit Haskerdijken kwam het coronavirus als een harde klap aan. Haar school ging dicht en het project waar ze veel tijd aan had besteed ging de prullenbak in. Het gaf haar tijd om na te denken en het liet haar beseffen dat God altijd het laatste woord heeft. Ze maakte een documentaire waarin ze via Skype sprak met christelijke en niet-christelijke jongeren over die gedachte. “Het virus laat zien dat we erg kwetsbaar zijn.”
‘Ik kan van alles plannen, maar alleen Hij weet wat de morgen brengt’
Zoals voor heel veel mensen wereldwijd was de uitbraak van het coronavirus iets onwerkelijks. Kimberley: “Ineens werd ik beperkt in mijn vrijheid en dat door iets wat onzichtbaar is en tegelijkertijd heel gevaarlijk. Ik vond het in het begin moeilijk om de ernst van de situatie in te zien, maar toen er een intelligente lockdown werd ingezet kwam het bij mij wel even binnen. De school werd gesloten en ik kon niet meer doorgaan met mijn project waar ik op dat moment al veel tijd in had gestopt. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik kan van alles willen en plannen, maar God heeft het laatste woord en alleen Hij weet wat de morgen brengt.”
Denken jongeren dat het coronavirus er met een reden is gekomen?
Kimberley werd geïnspireerd door Jakobus 4:13-15, waar het gaat over de gebeurtenissen die wij niet kunnen voorspellen, maar God wel. “Ik vond deze gedachte heel waardevol en ik was benieuwd of andere jongeren dit ook ervoeren in de coronacrisis. Ik ben toen christenen en niet-christenen via Skype gaan interviewen en sprak met hen over hun ervaringen tijdens deze coronacrisis. Wat vinden ze moeilijk, wat doen ze zich realiseren en hoe gaan ze hiermee om? Wat willen ze meenemen naar de toekomst en denken ze dat het coronavirus er met een reden is?”
Dankbaarheid
“Veel jongeren missen hun vrienden en een stukje vrijheid. Sommigen geloven dat God deze crisis gebruikt ten goede en dat we leven in een gebroken wereld. Weer anderen geloven dat je het beste in jezelf kunt blijven geloven en dat de wetenschap alles overwint. Ik heb verschillende antwoorden gehoord, maar één gedachte kwam steeds terug: we zijn kwetsbare mensen en we mogen wat meer dankbaar zijn voor de kleine dingen van alle dag.”
“Ik vind het belangrijk dat we ons, ook na deze crisis, kwetsbaar blijven voelen en dankbaar zijn voor de kleine dingen. En dit wil ik graag delen met zoveel mogelijk mensen. Daarom heb ik van alle Skype gesprekken de documentaire “Invloed van Corona” gemaakt. In deze docu is er ruimte voor verschillende meningen, maar de christelijke identiteit komt wel naar voren.”
Joel (16) was net als zijn vader, moeder en broertje besmet met het coronavirus. “Ik was bang dat mijn vader zou overlijden.” Lees zijn indrukwekkende verhaal hier!
Geschreven door
Christiaan