Ga naar submenu Ga naar zoekveld

KIJKEN: Zo voelt het als je ouders gaan scheiden

24 november 2021 · Leestijd 2 min

Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Dat het zo vaak gebeurt, betekent niet dat het geen impact heeft op je leven. In de nieuwe EOdocs serie ‘Mijn ouders zijn gescheiden’ gaat het precies daarover. Je krijgt een kijkje in het hoofd van kinderen terwijl ze proberen om te gaan met de achtbaan genaamd ‘scheiden’.

De eerste aflevering genaamd ‘Vanaf dat moment was alles anders’ was al te zien op 21 november om 19.20 op NPO Zapp. Kinderen met gescheiden ouders spelen het moment na dat ze te horen kregen dat hun ouders uit elkaar gingen. Kijk hier alvast de eerste aflevering terug:

Verder kijken? Dit kun je nog verwachten

28 november – Scheids! Wissel!
Je volgt het verhaal van Din (12). Drie jaar geleden gingen zijn ouders uit elkaar en hij vertelt nu voor het eerst aan zijn ouders hoe dat voor hem was op een hele bijzondere manier.

5 december – Half gescheiden?!
Hoewel de ouders van Levin (9) zijn gescheiden, gaan ze nog elk jaar gezamenlijk op vakantie en dat is best verwarrend. Daarom gaat ze op onderzoek uit om te begrijpen of haar ouders helemaal of half zijn gescheiden.

12 december – Safiya The Movie
De ouders van Safiya (11) zijn al uit elkaar gegaan toen ze nog heel jong was. Haar vader was vaak uit beeld omdat hij regelmatig in aanraking kwam met de politie. Toch probeert ze een goede band met hem op te bouwen.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡