Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kerken rood verlicht voor godsdienstvrijheid

25 november 2019 Leestijd 2 min

Op woensdag 27 november worden in heel Nederland kerken rood verlicht voor de wereldwijde actie #RedWednesday. De kerken willen op deze manier aandacht vragen voor christenvervolging en het recht van geloofsvrijheid voor alle religies. #RedWednesday is een initiatief van Kerk in Nood, een katholieke hulporganisatie die zich onder andere inzet voor vervolgde christenen.

In Nederland kleuren zo'n 20 kerken rood, van Texel tot Maastricht. In veel andere kerken wordt er een gebedsdienst georganiseerd met hetzelfde thema.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vooral christenen vervolgd

Volgens een recent rapport van Kerk in Nood is geloofsvervolging de laatste twee jaar verder toegenomen. Directeur Peter Broeders legt uit: “Vrijheid van godsdienst is een mensenrecht. Niemand mag worden lastiggevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met een gevangenis- of zelfs de doodstraf, puur vanwege het geloof. Helaas zien we wereldwijd steeds meer van zulke schendingen van godsdienstvrijheid. In ons land is hier weinig aandacht voor.”

Wereldwijd bekende gebouwen rood

Wereldwijd worden bekende gebouwen in het rood verlicht om aandacht te vragen voor de vervolging van christenen. De afgelopen jaren werden al de kanalen van Venetië, de Sacre Coeur basiliek in Parijs, het Cristo Redentor beeld in Rio de Janeiro en de Sagrada Familia in Barcelona roodgekleurd. In Groot-Brittannië, waar Kerk in Nood met de actie #RedWednesday begon, zal dit jaar de kathedraal van Westminster gekleurd zijn, net als tientallen gebouwen in het hele land.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕