Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kerken branden hun lichten tijdens Halloween: “Jezus heeft de duisternis overwonnen”

27 oktober 2020 · Leestijd 2 min

In de nacht van 31 oktober op 1 november is het weer zover: Halloween. Vaak wordt het gezien als het feest van de duisternis. Verschillende kerken in Zeewolde willen tijdens Halloween laten zien dat Jezus de duisternis overwon: ze laten de hele nacht hun lichten branden.

De kerken in Zeewolde zien dat Halloween steeds vaker gevierd wordt. "Griezelen, duistere praktijken en bangmakerij zijn voor sommigen misschien een leuk tijdverdrijf, maar toch willen veel christenen in Zeewolde vooral een ander geluid laten klinken: een boodschap van hoop, vrede en licht."

Bron van licht

“God roept ons in de Bijbel op niet in angst te leven,” legt voorganger Bert Lakerveld uit. De kerken zullen deze nacht hun lampen aanzetten, om letterlijk te laten zien dat er een ‘bron van licht’ is; "Juist in de duisterste nacht van het jaar", aldus Lakerveld. Jezus heeft de dood overwonnen en dat is de boodschap die de kerken aan de inwoners van Zeewolde mee zullen geven. Vijf kerken en een christelijke boekhandel doen mee aan deze actie.

Bron: Omroep Flevoland. Lees het hele artikel hier.

Vorig jaar zocht onze redacteur Wilke alles voor je uit over Halloween: waar komt het vandaan? Wat zegt de Bijbel erover en wat kun jij ermee? Lees het hier!

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡