Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kerk met Passie | “In deze kerk is mijn geloof gegroeid”

1 juni 2018 · Leestijd 5 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Annelies (20) over Kerk met Passie in Zaltbommel.

Info Kerk met Passie, Evangelische gemeente Bommelerwaard

Ontstaan:
 In 2008 werd Kerk met Passie opgericht, omdat er in de buurt geen evangelische kerk aanwezig was. Op dat moment was er genoeg interesse en startte de kerk met 50 leden. De kerk heeft nooit een vaste voorganger gehad. Elke week preekt er iemand anders.

Doel: De evangelische gemeente Bommelerwaard wil een gemeente zijn waar velen zich thuis kunnen voelen en waar mensen kunnen groeien in de liefde voor God, voor elkaar en voor de mensen om hen heen.

Leden: 250

Dienst: Elke zondag om 10:00 uur

Adres: Van Heemstraweg West 9, 5301 PA, Zaltbommel

Hé Annelies! Hoe ben je in Kerk met Passie terechtgekomen?

“In havo 4 moest ik andere culturen, denkwijze en stromingen bestuderen. Ik ging toen naar een reformatorische school en wilde andere christelijke stromingen ontdekken, daarom nam ik een kijkje bij de evangelische gemeente Bommelerwaard. Ik geloofde op dat moment niet, want ik vond het geloof maar stom met allemaal flauwekul en regeltjes. Toen ik daar kwam ontdekte ik wat geloof ook kon zijn. Hier werd ik met open armen ontvangen en voelde ik mij direct thuis. Mijn geloof heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt in deze kerk.”

Hoe zien de diensten eruit?”Voordat de dienst begint wordt iedereen welkom geheten bij de ingang. Daarna start de dienst met aanbidding en na ongeveer drie á vier nummers begint de preek. Als de preek begint, start voor de kinderen hun eigen dienst. Na de preek wordt er nog een nummer gezongen en gaat het collectemandje rond. Daarna wordt de dienst afgesloten met een zegen. Binnen de dienst wordt er nog voor de kinderen gebeden, voordat ze naar hun eigen dienst gaan. Ook is er mogelijkheid voor vrij gebed waarin iedereen hardop of voor zichzelf mag bidden. Deze bidmomenten staan niet vast en zijn afhankelijk van de leiding in de dienst. Ook hebben we geen vaste voorganger. Het spreken in de kerk wordt afgewisseld.”

Wat is er voor jongeren te doen in Kerk met Passie?

“In de kerk is er veel te doen voor jongeren. Zo mag zij de zangdienst of kinderdienst leiden en zelfs spreken. Buiten de dienst is er ook voldoende te doen. Een keer per maand is er voor de jeugd een ontspannen activiteit van schaatsen tot pizza’s bakken. Ook zijn er Bijbelstudiegroepen waar je meer over de Bijbel kunt leren. Jongeren kunnen naar een jongerenkring. Dit jaar bekijken we de Bijbel op chronologische volgorde. Dit doen we een keer per maand of een keer per twee weken. Ook hebben we in de kerk een jeugdhonk speciaal voor jongeren.”

Zou je Kerk met Passie aanraden aan andere jongeren?

“In deze kerk kan je jezelf zijn. Het is een kerk die met de tijd meegaat. Iedereen wordt gehoord en hierdoor kan je je geloof goed ontwikkelen. De mensen zijn gastvrij en luisteren. Ik zou de kerk aanraden, omdat ik hier in mijn geloof ben gegroeid. Ik heb de mooie kanten over God geleerd. Ik word hier intensief geholpen. Als ik een tijdje niet ga worden mensen niet boos. Ze vragen dan juist wat er is en hoe ze je kunnen helpen. Deze zorgzaamheid en liefde heb ik niet in een andere kerk kunnen vinden.”

Als je Kerk met Passie met één woord moet omschrijven, welk woord zou je dan gebruiken?

“Ik zou het woord gepassioneerd gebruiken. Dit ligt misschien voor de hand, maar de mensen hebben passie voor God, geloof en elkaar. Ze zijn toegewijd en maken de kerk en de leden tot hun prioriteit. Andere dingen worden losgelaten, zodat ze er kunnen zijn voor andere in de kerk.”

Denk je dat je je hele leven in Kerk met Passie blijft?

“Als ik in de buurt blijf wonen, dan ga ik zeker nog lang naar deze kerk. Ik voel me hier thuis en ik denk mij goed te kunnen ontwikkelen. Ik zie de noodzaak er niet van in om naar een andere kerk te gaan.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡