Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kerk in Finland wil graag vergeving-emoji

8 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Stel je voor: je beste vriend(in) stuurt een appje dat hij of zij jouw splinternieuwe fiets per ongeluk in de prak heeft gereden. Jij denkt: kan gebeuren en bent blij dat er geen gewonden zijn gevallen. Je zoekt je suf naar een emoji die deze vergeving virtueel kan uitdrukken: blije katjes, paprika’s, scrollend kom je van alles tegen, maar géén emoji die ook maar iets weg heeft van vergeving. Die bestaat blijkbaar niet. Maar daar komt verandering in als het aan een Finse kerk ligt.

De kerk is de campagne #forgivemoji gestart om een emoji voor vergeving in het leven te roepen. De kerk wil met deze campagne benadrukken hoe belangrijk het is dat mensen elkaar kunnen vergeven. Zonder vergeving kan er namelijk geen vrede zijn. Door deze emoji wordt het makkelijker om iemand te laten weten dat je hem of haar vergeeft.

Tegengeluid

Er zijn negatieve reacties op de campagne. Het goede doel Bookmark, dat zich inzet voor de leesvaardigheid van kinderen, vindt het een mooi initiatief, maar is tegelijkertijd bang voor de gevolgen van te veel plaatjespraat. Op Twitter laten ze weten: “Het is een prachtig idee, maar laten we woorden niet door plaatjes gaan vervangen en ervoor zorgen dat kinderen leren lezen.”

Wereldwijd mogen mensen tot 15 november hun eigen ontwerp insturen. Het winnende ontwerp zal eind 2019 met een petitie aangeboden worden aan Unicode. Dit bedrijf stelt de officiële selectie emoji’s samen en bepaalt welke hier wel en niet bijkomen. De lijst bevat momenteel ruim drieduizend emoji’s. Breng jij ook je stem uit?

Wat vind jij van deze campagne? Lijkt het jou een goed idee om een vergeving-emoji te kunnen sturen? Of vind je dat er een overload aan emoji’s komt?

Laat het ons weten! Stuur BEAM een appje: 06 836 737 00

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡