Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kaya: “Ik zag een oogverblindend licht en hoorde de stem van een engel”

27 februari 2020 · Leestijd 4 min

Kaya (14) had een moeilijke periode tijdens haar eerste jaar op de middelbare school. Ze werd samen met haar vriendin gepest, omdat ze ‘te christelijk’ waren volgens hun klasgenoten. Een depressie volgde en aan God dacht ze bijna niet meer. Maar God was Kaya niet vergeten en stuurde een engel om haar te vertellen dat het allemaal goed zou komen. “Ik geloof dat alles wat ik doe door God bepaald is, dus dit kon geen toeval zijn.”

“In de eerste klas werden mijn vriendin en ik gepest, omdat we de christelijkste kinderen waren in de klas. Mijn klasgenoten begonnen ons tegen de muren aan te duwen en vast te houden. Dat was erg moeilijk en het heeft een hele lange tijd geduurd voordat het beter met mij ging. Het was raar om een van de weinige christenen te zijn in mijn groep, omdat het een christelijke school was. Er werd bijna geen aandacht besteed aan het geloof op mijn school. Tijdens die periode geloofde ik bijna niet meer in God."

Een teken van boven

“Tijdens het brugklaskamp deden we ’s avonds een spel in het donker. Ik zat in een groepje met mijn vriendin en nog twee andere klasgenoten. Mijn vriendin en ik stonden vlak naast elkaar toen we een fel, wit licht zagen. Er werd tegen ons geroepen: ‘Schrik niet, wij zijn gezonden om jullie te vertellen dat alles goed gaat komen.’ Eerst was ik een beetje bang en wist niet was me overkwam, maar daarna dacht ik; dit kan geen toeval zijn. Het moet wel een teken van God zijn geweest! De twee anderen in mijn groepje hadden niks gezien, maar mijn vriendin en ik dus wel.”

“Hierna zijn we direct teruggegaan naar onze hut, omdat we even niet meer op konden letten. Ik heb het er toen samen met mijn vriendin over gehad, we hebben in de Bijbel gelezen en gebeden. In eerste instantie vond ik het erg moeilijk om mijn verhaal te vertellen. Ik dacht ik nog meer gepest zou worden door dit verhaal. Een jaar na het wonder heb ik het op school verteld. Eerst dachten ze dat het allemaal niet waar was, maar toen hebben we het verder besproken en dachten ze dat het toch wel een teken van God zou kunnen zijn.”

Ik denk dat God mij sterker door het leven wil laten gaan

“Door het wonder ben ik heel anders naar het geloof gaan kijken. Ik twijfelde eerst of God wel bestond, want wie heeft God dan gemaakt? Maar nu weet ik zeker dat Hij bestaat, want dit kan niet door iemand anders gebeurd zijn. Sinds dit wonder ben ik meer in de bijbel gaan lezen, bid ik elke dag minimaal drie keer en ga bijna iedere zondag wel naar de kerk.“

“Ik heb nog een keer een teken gekregen van God in een periode dat het ook heel erg slecht met mij ging, omdat mijn tante net was overleden. Bij haar crematie hoorde ik een stem die zei: ‘Het is goed dat ze weg is.’ Ik wist niet van wie die stem kwam, iedereen huilde en niemand sprak. Ik denk dat Hij dat tegen mij wilde zeggen dat ik me geen zorgen hoef te maken. Hij wilde mij sterker door het leven laten gaan. Ik ben super dankbaar dat ik God tot twee keer toe heb horen spreken. Door Hem vond ik de kracht om door te gaan!”

De Amerikaanse tieners Tyler Smith en Heather Brown ervaarden ook een teken van God. Ze zaten vast op de oceaan, gingen bidden tot God en werden uiteindelijk gered door het schip ‘Amen’. Lees dit wonderlijke verhaal hier!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡