Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jullie stelden vragen aan Jezus: dit zijn de antwoorden

29 oktober 2022 · Leestijd 4 min

Iedereen heeft een verhaal. Maar wanneer heb je de kans om onbeschaamd al je vragen aan de ander te stellen? Nou, dat kan hier. Bij de BEAM-rubriek ‘Durf te Vragen’ stellen wij de vragen die jij via Instagram hebt ingestuurd. Vandaag aan het woord: Jezus, de man die we eindeloos vragen kunnen stellen.

Charlotte: Had u een tweede naam? Of een andere naam gewild?

“Mijn moeder kreeg de opdracht van de engel Gabriël om mij Jezus te noemen. Hij vertelde haar ook dat ik Zoon van de Allerhoogste genoemd zou worden (Lucas 1:31-32). Daarnaast heb ik nog vele andere namen gekregen. Woord (Johannes 1:1), Weg, Waarheid en Leven (Johannes 14:6), Profeet (Handelingen 3:22) en Deur (Johannes 10:9) zijn slechts een paar van mijn vele andere namen!”

Marieke: Kunt u mij helpen om te bidden?

“Ja, die vraag stelde een van mijn leerlingen ook. (Lucas 11:1) Daarom heb ik hem – en jou – het ‘Onze Vader’ gegeven. En als je niet weet wat je moet bidden, weet dan dat mijn heilige Geest zelf voor jou bidt.” (Romeinen 8:26-27)

Lisanne en Nelleke: Hoe weet ik zeker dat u de Zoon van God bent en van mij houdt?

“Mijn Vader sprak dit uit na mijn doop in de Jordaan. Zijn stem klonk en zei: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde.’ (Matteüs 3:17) God heeft mij naar de wereld gestuurd om de mensen te redden. Niet om hen te veroordelen. Want wie in mij gelooft, zal niet veroordeeld worden. (Johannes 3:17-18, BGT) Ja, wie in mij gelooft, krijgt het eeuwige leven. (Johannes 3:36, BGT) Dat is dat de mensen mijn Vader kennen - de enige ware God - en mij, degene die door de Vader is gezonden." (Johannes 17:3)

"Ik bid dat alle gelovigen één zullen zijn met mij en de Vader. Dan weet jij dat dat God van je houdt, net zoals u van mij houdt. (Johannes 17:23, BGT) De Vaders liefde voor mij zal nu ook bij jou zijn. En ik zal altijd in jou zijn. (Johannes 17:26, BGT) De Vader zelf heeft je lief. (Johannes 16:27) Mijn Vader is jouw Vader, mijn God is jouw God.” (Johannes 20:17)

Lisa: Mag ik een knuffel van u?

“Ik houd van je, net zoals de Vader van mij houdt. (Johannes 15:9, BGT) Ik ben in mijn Vader, jij bent in mij en ik ben in jou.” (Johannes 14:20)

Joran: Spreek je ook straattaal?

“Awo rumannan. Ik heb alle macht en power gekregen in de hemel en op de aarde. Jullie moeten de wereld ingaan en zorgen dat de peeps in alle landen matties van Mij worden.” (Matteüs 28:18-19 in de Torrie van Mattie)

Olivia: Waarom kan ik niet stoppen met zondigen?

“Vind je het moeilijk om te doen wat God wil? Is het een te zware eis voor je? Kom dan bij mij. Ik zal je rust geven. Doe wat ik je zeg, en leer van mij. (Matteüs 11:28, BGT) Ik ben niet gekomen om over je te oordelen, maar om te zoeken en te redden wat verloren was.” (Johannes 12:47 en Lucas 19:10)

Thirza: Vond u het goed dat uw Vader u liet kruisigen?

“De Vader heeft mij lief omdat ik mijn leven geef, om het ook weer terug te nemen. Niemand neemt mijn leven, ik geef het zelf. Ik ben vrij om het te geven en om het weer terug te nemen – dat is de opdracht die ik van mijn Vader heb gekregen. (Johannes 10:18) Ik ben bij de Vader vandaan gegaan en naar de wereld gekomen, maar heb de wereld ook weer verlaten om terug naar Hem te gaan." (Johannes 16:28)

Desiree en vele anderen: Wanneer komt u terug naar de aarde?

“De mensenzoon zal onverwacht komen. Niemand weet precies wanneer dat gaat gebeuren. Ook de engelen in de hemel weten het niet. Zelfs ik weet dat niet. Alleen God, de Vader, weet dat. (Matteüs 24:36-37, BGT) Wees niet bang. Vertrouw op God, en vertrouw op mij. In het huis van mijn Vader is plaats voor veel mensen. Daar mag je op vertrouwen. Want ik heb gezegd dat ik wegga om voor jullie een plaats klaar te maken. En als ik voor jullie een plaats klaargemaakt heb, kom ik terug. Dan neem ik jullie mee, en dan zullen jullie bij mij zijn. (Johannes 14:1-3, BGT) En vergeet nooit: ik ben altijd bij jullie, totdat de nieuwe wereld komt.” (Matteüs 28:20, BGT)

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡