Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jullie beste tips om deze lockdown door te komen!

15 december 2020 · Leestijd 5 min

De aankomende kerstvakantie ziet er anders uit dan je je misschien had voorgesteld. Sinds vandaag zitten we weer in lockdown. We moeten zoveel mogelijk thuisblijven en de feestdagen mag je niet meer met de hele familie vieren. Supersad! Daarom vroegen we jullie om de beste tips om de quarantainedagen door te komen.

Noortje (16): “Doe allemaal gekke dingen, die je anders nooit zou doen! Tijdens de vorige lockdown hebben wij met ons gezin bijvoorbeeld voor één nacht gewisseld van slaapkamer. Ook zijn we een avond om elf uur naar het strand gegaan om in het donker een strandtocht te maken. We hebben een beamer gehuurd voor een goede filmavond. En, we hebben alle matrassen naar beneden gesleept en in de woonkamer geslapen.”

Coen (21): “Ik ben net verhuisd naar een nieuwe stad. Maar het is lastig om in deze tijd nieuwe contacten te leggen. Daarom bel ik dagelijks met 2 of 3 vrienden uit mijn vorige woonplaats. We praten over van alles: van onzin gesprekken tot hele diepgaande gesprekken. Zo heb ik in ieder geval dagelijks een paar mensen om mij heen om mijn frustraties te uiten. Dat vind ik enorm prettig.”

Jaël (13): “Mijn tip is om voorbereid en georganiseerd te beginnen aan deze lockdown. Zo kan je goed overzicht houden over alles dat je moet doen nu je thuiszit. Ik deel bijvoorbeeld mijn hele bureau opnieuw in en maak alvast een planning van welke les of afspraak ik wanneer heb.”

Frederique (16): “Maak een spotify-playlist met allemaal ‘feel good’ nummers en dans de hele woonkamer door. Mijn favoriete afspeellijst heb ik zelf samengesteld met nummers zoals: ‘Look up at the stars’ van Shawn Mendes, ‘Kiwi’ van Harry Styles en ‘All I want’ van Olivia Rodrigo. Als ik dan dans, word ik meteen weer vrolijk.”

Max (19): “Kijk alle BEAM-video’s terug. Ik geniet heel erg van de Denkstof-videos. Die hebben namelijk wat meer inhoud. Mijn persoonlijke favoriet is die over Gods Liefde. Al vind ik de andere video’s ook heel leuk.

Elise (18): “Doe vooral waar je zin in hebt. Luister daarbij goed naar je lichaam. Als je bijvoorbeeld wat voor school moet doen en daar zin in hebt, kan je dat natuurlijk gewoon doen. Maar als het je toch even teveel wordt, is het ook oké om een avondje kerstfilms op de bank te kijken.”

Celine (19): “Mijn grote tip om de lockdown door te komen, is om online te studeren met vrienden. Zorg ervoor dat je op dezelfde momenten pauzes inlast, zodat je bijvoorbeeld even een online spelletje kan spelen. Ook is de site ‘Netflixparty’ waardoor je samen met je vrienden Netflix kan kijken, echt een aanrader. We keken laatst naar de film ‘Good Sam’ en die was echt top!”

Janieke (20): “Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt wat vaker een boek te pakken en wat minder vaak Netflix aan te zetten. Zo heb ik eindelijk mijn eerste boek uitgelezen: ‘De honderdjarige man die uit het raam klom’ van Jonas Jonasson. Ik was er al sinds de zomer mee bezig was. Het volgende boek dat ik wil lezen, is ‘Lord of the Rings’ van J.R.R. Tolkien.”

Mirjam (19): “Blijf dingen ondernemen. Je kan bijvoorbeeld gaan hardlopen of wandelen in de natuur. Zorg ervoor dat je met mensen in contact blijft. Zo heb je telkens een reden om je bed uit te komen en dingen te doen waar je blij van wordt.”

Noa (18): “Blijf de lichtpuntjes zien in deze donkere tijd. Voor mij zitten die lichtpuntje in het genieten van de kleine dingen. Na een online lesdag nog even wat leuks doen en creatief bezig zijn. Je kan bijvoorbeeld een taart bakken, de kerstboom versieren, spelletje doen of nog even gezellig bellen met diegene die je nu niet kan zien. Maar ik vind het ook belangrijk om uit te kijken naar bepaalde dingen: ik ben altijd heel blij als ik weer naar stage mag aan het einde van de week of dat mijn favoriete programma weer op tv is. Maak van de dingen die eerst normaal waren, nu een feestje.”

Isabel (18): “Ik heb al een paar keer een Bijbelstudie via Zoom gedaan. Dit is echt een aanrader. Er zijn ook goede YouTube-accounts waar je Bijbelstudies kan volgen. Ze zijn wel vaak Engels, maar je leert echt veel van. Zo heeft de Bijbelstudie op het account van Celest Rayanne me echt geholpen om de bijbel beter te begrijpen. Ook podcast zijn trouwens een aanrader. Dan kan je gewoon een rondje lopen met terwijl je de podcast luistert! Mijn favoriet is die van Lauren Daigle: ‘Daigle Bites’.”

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡