Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Julia (16) ging viral met een dronken dansvideo: “Mijn bil hing uit m’n rokje”

2 december 2021 · Leestijd 4 min

Is er wel eens een filmpje van jou gemaakt waar je je achteraf voor schaamde? Grote kans van wel. Maar is dat filmpje vervolgens ook online gezet en viral gegaan? Het overkwam Julia (16) en het had nare gevolgen. “Ik werd achtervolgd door jongens die vroegen of ik met hen meeging.”

“Het begon er allemaal mee dat ik opeens echt superveel volgverzoeken binnenkreeg op Instagram. Op school liet ik het aan mijn beste vriend Tarik zien. ‘Waarom is iedereen ineens geïnteresseerd in mij?’, vroeg ik hem. Hij wist het ook niet, maar dacht dat iemand me misschien getagd had. We gingen op zoek, en toen zag ik het: ik was inderdaad getagd in een filmpje. ‘Partygirl danst voor likes’, een filmpje waarin ik met mijn halve bil uit mijn rokje en een fles rosé in mijn hand sta te dansen. In het filmpje roep ik: ‘Schudden met die billen! Kom hier dan met die fles, geef aan mij. Ja, ik kan ‘m ook wel atten, kijk dan!’ Het was op het huisfeestje van mijn klasgenoot Remco gemaakt. Ik kon wel door de grond zakken, het was echt vet gênant. Tarik vond het wel grappig. ‘Ik wist niet dat jij zo goed kon dansen’, zei hij.”

'Lekker kontje hoor, Julia'

Meteen ging Julia naar Remco toe. “Hij vertelde me dat hij het filmpje niet gemaakt had. ‘Je zegt toch altijd dat je nieuwe volgers wilt,’ zei hij, ‘en dat je beroemd wilt worden?’ Dat klopte wel, maar natuurlijk niet op deze manier! Hij zei dat het niet zo gek was dat ik gefilmd werd, omdat ik met mijn kont stond te schudden. De hele dag zeiden mensen dingen tegen me over het filmpje. ‘Schudden met die billen’, ‘gaan we weer zuipen vandaag?’, ‘hoeveel flessen gaan erin Julia?’, ‘Lekker kontje hoor Julia!’ Ik probeerde er met een grapje op te reageren, maar diep van binnen vond ik het echt niet leuk. Iedereen op school herkende me! Ze gingen het zelfs nadoen.”

Achtervolgd

“Onderweg naar huis kwamen er twee jongens naast me rijden met een scooter. Ze zeiden dat ik mooie billen had en vroegen of ik met hen mee naar huis ging. Ik negeerde ze en liep hard weg. ‘Vanavond plek voor jou in mijn bed’, riep er één. Ik ging rennen en raakte ze kwijt. Eenmaal thuis belde ik in paniek Tarik op en vertelde hem wat er gebeurd was. Ik wilde echt dat het filmpje offline ging. Er was zelfs een meme van me gemaakt. Volgens hem was het allemaal niet zo erg. Er zou wel weer een nieuw filmpje komen en mensen zouden het vergeten. Ik moest gewoon relaxen, zei hij. Hij begreep er echt helemaal niks van.”

Ik wilde gewoon met rust gelaten worden

Ook een vriendin van Julia, Shanti, vond dat ze rustig aan moest doen. “We hadden het erover in de klas. Shanti was bezig met een andere jongen toen het gefilmd werd. Zij had ook geen idee wie het gedaan kon hebben. Een of andere viezerik, dacht ze. Ik moest proberen er niet te veel aan te denken volgens haar, het was maar een dom filmpje. Een dom filmpje, dacht ik, ik mag niet eens mezelf meer zijn! Boos stond ik op en liep de klas uit. Ik wilde gewoon met rust gelaten worden!” De volgende dag kwam Julia Shanti en Tarik weer tegen. “Tarik vertelde me dat hij DJ mag zijn op het schoolfeest. ‘Je komt wel toch?’, vroeg hij. Ik vertelde hun dat ik niet wilde, omdat ik bang was dat iemand me weer zou filmen. ‘Je bent zo paranoïde de laatste tijd’, riep Shanti, ‘het is gewoon een feestje!’ Tarik was het met haar eens. ‘Dit ben jij niet’, zei hij. Maar mijn besluit stond al vast.”

Nu is het klaar

De avond van het schoolfeest brak aan, maar voor Julia viel er weinig te feesten. Ze was thuisgebleven. “Ik kwam net uit de douche toen ik zag dat Shanti me een video stuurde. Zij was wel op het schoolfeest en terwijl ze dat filmde zei ze: ‘Je moet hierheen komen, het is zo gezellig. We missen je zo erg Juul, alsjeblieft kom!’ Intussen bleven de volgverzoeken en likes binnenstromen. Ik dacht aan wat Tarik en Shanti gisteren tegen mij zeiden, dat ik dit niet ben. Ze hadden gelijk: ik mocht niet eens mezelf meer zijn. Nu is het klaar, dacht ik.”

Ben jij benieuwd hoe het verhaal afloopt? Luister dan de hele aflevering van de podcast Pixelshit!

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Lotte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡