Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joyce (21) valt op vrouwen: “Ik dacht dat God me in de steek zou laten als ik uit de kast kwam”

26 maart 2021 · Leestijd 3 min

In 2017 komt Joyce (21) uit de kast: ze valt op vrouwen. Om dat toe te geven aan zichzelf, de wereld en God was niet altijd even makkelijk. Joyce: “Ik mocht van mezelf niet op meisjes vallen, want zo was het ‘niet bedoeld’.”

“Ik heb het geprobeerd, relaties met jongens. Ik mocht van mezelf niet op meisjes vallen , want zo was het ‘niet bedoeld’. En dus dwong ik mezelf verliefd te worden op jongens. In die relaties voelde het van binnen gewoon niet goed, alsof er puzzelstukjes misten. Ik kon mezelf niet accepteren en dacht dat God mij in de steek zou laten als ik uit de kast kwam.”

Breng het bij God

“In die periode dat ik het moeilijk had, heb ik heel veel gebeden. Ik heb niet gevraagd aan God of Hij mij wilde veranderen, maar wel of Hij mij wilde leren mezelf te accepteren. Ik praatte er vaak over met mijn moeder. Zij support me heel erg om God te blijven zoeken als ik met mezelf in de knoop zit. Juist als het moeilijk is, moet je naar God gaan.”

BFF

“Toen gebeurde er een paar bijzondere dingen waar ik God heel dankbaar voor ben. Ik leerde via Instagram een meisje kennen die in dezelfde situatie zit als ik: ze valt op vrouwen en is christen. Ondertussen is ze een van mijn beste vriendinnen en ben ik heel dankbaar iemand in mijn leven te hebben die mij begrijpt. Ik denk echt dat God haar op mijn pad heeft gebracht om te zeggen: ‘Je staat er niet alleen voor’.”

Schrijf het van je af

“Als ik ergens mee zit, dan schrijf ik daar gedichten over. Zo schrijf ik over God, mijn onzekerheden en mijn jeugd. Ik begon aan een gedichtenbundel en bad of God dit kon gebruiken. Op 9 april wordt mijn bundel uitgebracht, wat ik echt zie als een gebedsverhoring. Door deze gebeurtenis en het ontmoeten van een goede vriendin krijg ik steeds de bevestiging van God dat ik er mag zijn en Hij mij steunt.”

Tekst gaat verder onder gedicht

afbeelding

Het is oké

“Ik heb mezelf nu 100% geaccepteerd. Ik weet dat God van mij houdt en Hij er voor me is. Ik hoop zo dat leeftijdsgenoten die ook worstelen met hun geaardheid mogen weten dat dat ook voor hen geldt. Je mag voor jezelf kiezen, God steunt je.”

Heb je vragen over dit onderwerp? Wij maakten een Denkstof video over het onderwerp homo’s. Bekijk hem hier:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡