Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joud (18) vluchtte uit Syrië: "Ik dacht dat ik dood ging"

15 december 2017 · Leestijd 2 min

Joud (18) doet havo en woont al bijna 3 jaar in Zoetermeer. Ze groeide op in Raqqa en ontvluchtte Syrië met haar familie omdat het niet langer veilig was. Woensdag is ze bij de speciale uitzending van BEAM LIVE over Syrië. Maak alvast kennis met haar door deze Club Hub uitzending, ook kan je haar indrukwekkende verhaal horen in de documentaire Echoes of IS.

Kijk HIER de hele aflevering van Joud, waar ze vertelt hoe het is om alles wat je hebt achter te laten.

Wat gaat BEAM doen met Syrië?

Samen met Dorcas, EO Metterdaad, Kerk in Actie en World Vision vraagt BEAM hulp en aandacht voor de Syrische vluchtelingen in en rond Syrië. De oorlog in Syrië duurt al ruim zes jaar. Het begon met vreedzame protesten tegen Assad, inmiddels is het een ontzettend ingewikkeld en langdurig conflict. Meer informatie over de grootschalige actie is HIER te vinden.

Wat kan JIJ doen?

Deze week gaat BEAM een Tikkieslinger starten. Tikkie is een (mobiele) applicatie waarmee je gemakkelijk en snel een (klein) geldbedrag kunt overmaken. Dit geld gaat naar het project Geloof, Hoop & Syrië. Als jij VOOR 18 december via Tikkie geld overmaakt naar dit goede doel, maak je kans op een plekje aan tafel tijdens de BEAM LIVE Syrië Special.

Header: Screenshot uit de documentaire Echoes of IS
Extra: De video is afkomstig van een livestream van Club Hub, een initiatief van NPO3. Joram is één van de presentators.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡