Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joshua vertelt in ‘Au Pairs’ over Jezus: “Met de moeder van het gezin praatte ik over Gods liefde”

19 juli 2021 · Leestijd 4 min

Joshua is te zien in het tweede seizoen van de populaire serie ‘Au Pairs’ van BNN VARA. Hij gaat drie maanden naar Rome, wordt daar onderdeel van het gezin en zorgt voor de kinderen. Tijdens de eerste kennismaking aflevering vertelt hij open over Jezus en wat geloven voor hem betekent. Joshua: “De Bijbel is de leidraad in mijn leven, daar haal ik veel van mijn normen en waarden uit.”

Hoe ben je zelf tot geloof gekomen?

“Ik ben niet christelijk opgevoed.  Op de basisschool had ik wel heel veel vrienden die naar de kerk gingen en die namen mij regelmatig mee. Ik was nog best jong, maar geloofde wel dat God bestond. Ik noemde mezelf een ‘christen’, maar had eigenlijk nog nooit een woord uit de Bijbel gelezen. Ik was een christen in ‘stand-by’ om maar zo te zeggen. Het geloof begon meer voor me te leven toen ik 17 was, en een meisje waarmee ik aan het daten was me meevroeg naar haar kerk. Door een mooie preek en goede, christelijke vrienden begon mijn relatie met Jezus steeds meer te groeien.”

Waarom wilde je meedoen aan 'Au Pairs'?

“Iemand die ik ken van school deed mee in het eerste seizoen. Ze deelde op Instagram dat ze op zoek waren naar mensen voor seizoen twee. Het leek me heel cool om ervaring op te doen in het buitenland en een nieuwe cultuur te leren kennen. Als au pair ben je een soort tweede vader voor die kids, maar gelukkig heb ik al best wat ervaring zoals lesgeven bij de zondagsschool. Tijdens het intakegesprek hoorde ik pas dat we naar Rome gingen omdat er beperkte dingen mogelijk waren met corona. ”

Gelijk in de eerste aflevering ben je heel open over je geloof. Hoe kwam dat ter sprake?

“Het christelijk geloof is gewoon een groot deel van mijn leven en ik begon er daarom uit mezelf over te praten. De Bijbel is de leidraad in mijn leven, daar haal ik veel van mijn normen en waarden uit. De mensen moesten met mij kennismaken in de eerste aflevering en daarom wilde ik heel graag ook daar iets over vertellen. “

Hoe was je tijd bij het gezin in Italië?

“Ik werd gelijk vanaf het eerste moment met open armen ontvangen in het gezin. Je kunt in de aflevering zien dat ze me gelijk omhelzen. Achteraf zag ik ook dat de moeder van het gezin omschreef als een zoon die na een lange tijd weer terugkwam. In de drie maanden dat ik daar was, voelde ik me ook meer een grote broer dan au pair. Het lijkt ‘meant to be’ dat ik bij dat gezin terecht ben gekomen. Ook nu ik weer in Nederland ben, hebben we nog steeds contact met elkaar. We facetimen, sturen elkaar foto’s en ze hebben me zelfs uitgenodigd om een keer mee te gaan op vakantie.”

afbeelding

Heb je nog iets over Jezus kunnen vertellen in het gezin?

“De moeder van het gezin is opgegroeid met katholieke invloeden en het Vaticaan. Ze heeft daardoor best veel afkeer tegenover het christelijk geloof. Als ik haar moet geloven is het best een corrupte cultuur. Je krijgt aangeleerd dat je als christen beter bent dat de rest en dat je naar de hel gaat als je zondigt. We hebben hele goede gesprekken met elkaar gehad over wat het christelijk geloof voor mij inhoudt. Ze had veel vragen en ik mocht haar vertellen over de liefde en vergeving die God ons geeft. Je mag in het leven vallen en opstaan, als je maar samen met Jezus opstaat."

"Als afscheidscadeau gaf ik haar het boek ‘Jesus is’ van Judah Smith die ik in mijn tijd in Rome had uitgelezen. Het gaat over het weerleggen van stereotyperingen en vooroordelen die er zijn over christenen en laat je kennis maken met de liefde van Jezus. Het boek past zo goed bij haar situatie dat ik geloof dat dit door God geleid is. Ik hoop dat ze die leest en de liefdevolle God leert kennen.”

Zoek je zelf nog inspiratie voor een tussenjaar? Lees hier onze tips!

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡